Louis de Grenelle

Louis de Grenelle

La Maison Louis de Grenelle

Louis de Grenelle is een Franse mousserende wijnproducent gevestigd in Saumur, een stad in de Loire-vallei. Het huis is opgericht in 1859 en produceert sindsdien mousserende wijnen van hoge kwaliteit. Louis de Grenelle is gespecialiseerd in mousserende wijnen volgens de traditionele methode, gemaakt van de druiven Chenin Blanc en Cabernet Franc.

De wijnmakerij bezit in totaal 12 hectare wijngaarden verspreid over de regio Saumur, met een focus op duurzame wijnbouwpraktijken. Naast hun mousserende wijnen produceert Louis de Grenelle ook stille wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen.

Een van hun kenmerkende mousserende wijnen is de "Corail" Crémant de Loire, gemaakt van een blend van Chenin Blanc en Cabernet Franc-druiven. Deze wijn rijpt minimaal 18 maanden op zijn droesem, wat hem een rijk en complex smaakprofiel geeft met tonen van citrus, appel en brioche. Een andere opmerkelijke wijn van Louis de Grenelle is hun "Plaisir" Crémant de Loire, die is gemaakt van 100% Chenin Blanc-druiven en 12 tot 18 maanden op zijn droesem heeft gerijpt. Deze wijn heeft een fris en levendig karakter met aroma's van witte bloemen en citrus.

Louis de Grenelle is een gerenommeerde producent van mousserende wijnen volgens de traditionele methode in de Loire-vallei, bekend om hun toewijding aan kwaliteit en duurzame praktijken.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst