Châteauneuf-du-Pape

Châteauneuf-du-Pape

Châteauneuf-du-Pape

De Rhône-vallei, een van de meest gevierde wijnregio's van Frankrijk, strekt zich uit langs de Rhône-rivier en omvat een diversiteit aan microklimaten en terroirs. Deze regio is verdeeld in twee hoofddelen: de noordelijke Rhône en de zuidelijke Rhône, elk met unieke kenmerken en wijnstijlen.

In de noordelijke Rhône domineren enkele opmerkelijke druivensoorten, waaronder Syrah voor rode wijnen en Viognier voor witte wijnen. Beroemde appellaties zoals Côte-Rôtie, Hermitage en Cornas produceren krachtige rode wijnen met complexe aroma's, terwijl Condrieu bekend staat om zijn weelderige, aromatische witte wijnen.

De zuidelijke Rhône is diverser in zowel druivenvariëteiten als wijnstijlen. Hier spelen Grenache, Syrah en Mourvèdre een leidende rol in rode blends, terwijl witte wijnen vaak samengesteld zijn uit druiven zoals Roussanne en Marsanne. Châteauneuf-du-Pape, met zijn iconische keienbedden, staat symbool voor de regio en produceert zowel krachtige rode als elegante witte wijnen.

De Rhône-vallei wordt geroemd om haar zonovergoten wijngaarden, mediterraan klimaat en de Mistral-wind die de wijngaarden koelt. De diversiteit in bodemsoorten en hoogteverschillen draagt bij aan de complexiteit van de wijnen. Of je nu geniet van de robuuste rode wijnen uit de noordelijke Rhône of de weelderige blends uit de zuidelijke Rhône, de regio biedt een schat aan smaakervaringen die de rijke geschiedenis en tradities van de Franse wijnbouw weerspiegelen.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst