Pizzolato

Pizzolato

La Cantina Pizzolato

Pizzolato is een wijnmakerij in de regio Veneto in Italië, in de buurt van de stad Treviso. Het wijnhuis staat bekend om zijn biologische en veganistische wijnen, evenals zijn inzet voor duurzaamheid en het milieu. De familie Pizzolato is sinds het einde van de 19e eeuw betrokken bij het maken van wijn, maar pas in de jaren negentig namen ze de beslissing om over te stappen op biologische landbouw.

Tegenwoordig produceert de wijnmakerij een scala aan biologische wijnen, waaronder Prosecco, Pinot Grigio, Cabernet Sauvignon, Merlot en een aantal melanges. De wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken en worden gerijpt in roestvrijstalen of eikenhouten vaten, afhankelijk van de variëteit.

Pizzolato's toewijding aan duurzaamheid is overal in de wijnmakerij te zien. Naast biologische landbouw gebruikt het wijnhuis hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen en biomassaketels, om zijn activiteiten van stroom te voorzien. Ze gebruiken ook lichtgewicht glazen flessen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en hebben een aantal andere initiatieven geïmplementeerd om afval te minimaliseren en hun impact op het milieu te verminderen.

De wijnen van Pizzolato hebben talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen voor hun kwaliteit en duurzaamheid.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst