Bodegas Hidalgo La Gitana

Bodegas Hidalgo La Gitana

Bodegas Hidalgo La Gitana

Bodegas Hidalgo La Gitana is een wijnmakerij in familiebezit in de stad Sanlúcar de Barrameda, in de Sherry-driehoek in Zuid-Spanje. Het wijnhuis, opgericht in 1792, heeft een lange geschiedenis in het produceren van sherrywijnen van hoge kwaliteit.

Bodegas Hidalgo La Gitana is vooral bekend om zijn Manzanilla, een soort Fino Sherry die uitsluitend in Sanlúcar de Barrameda wordt geproduceerd. Manzanilla staat bekend om zijn delicate, zoute en nootachtige smaakprofiel en wordt vaak omschreven als de perfecte aperitiefwijn. Hidalgo's Manzanilla La Gitana wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van deze stijl en heeft talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen.

Naast Manzanilla produceert Bodegas Hidalgo La Gitana een reeks andere sherrywijnen, waaronder Fino, Amontillado, Oloroso en Pedro Ximénez. De wijnmakerij produceert ook een reeks brandewijnen, waaronder de hoog aangeschreven Hidalgo Napoleon VORS-brandewijn.

Bodegas Hidalgo La Gitana zet zich in voor traditionele wijnbereidingsmethoden en zijn wijnen worden gerijpt in een labyrint van ondergrondse kelders die eeuwen teruggaan. Het wijnhuis staat ook bekend om zijn duurzame praktijken, waaronder het gebruik van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken en de installatie van een regenwateropvangsysteem.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst