Jean-Claude Raspail

Jean-Claude Raspail

Jean-Claude Raspail

Jean-Claude Raspail is een Franse wijnmaker uit de noordelijke Rhône. Hij staat bekend om zijn biodynamische benadering van wijnmaken en zijn focus op het terroir van zijn wijngaarden. Hij bezit en exploiteert Domaine Raspail-Ay in de appellatie Hermitage, dat al meerdere generaties in zijn familie is.

Jean-Claude Raspail is diep verbonden met het land en zijn wijngaarden, en hij heeft een sterke toewijding aan biodynamische landbouwpraktijken. Hij gelooft dat hij door met de natuurlijke ritmes van de bodem te werken, druiven kan produceren die uitdrukking geven aan het unieke terroir van de noordelijke Rhône. Hij gebruikt geen synthetische pesticiden of kunstmest, maar vertrouwt op natuurlijke remedies en preparaten om de gezondheid van zijn wijnstokken te behouden.

In de kelder hanteert Jean-Claude Raspail een minimalistische benadering van wijnmaken, waardoor de druiven zich ongehinderd kunnen uiten. Hij fermenteert zijn wijnen met inheemse gisten en hij filtert of fineert zijn wijnen niet, wat kan resulteren in een licht troebel uiterlijk. Zijn wijnen staan bekend om hun zuiverheid en evenwicht, met een sterk gevoel voor plaats.

Domaine Raspail-Ay produceert een scala aan wijnen, waaronder Hermitage rood en wit, Crozes-Hermitage rood en wit en Saint-Joseph rood en wit. De wijnen zijn zeer gewild en hebben talloze onderscheidingen ontvangen van wijncritici en publicaties.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst