Kellerei Kaltern

Kellerei Kaltern

Kellerei Kaltern - Cantina Kaltern

Cantina Kaltern is een historische coöperatieve wijnmakerij. Ze vertegenwoordigt een heel dorp met zijn wijnboeren.  Cantina Kaltern heeft zijn wortels in de vier originele wijnmakerij coöperaties van Kaltern. In 1986 fuseerde de Erste Kellerei met de Neue Kellerei. Ze waren opgericht in 1900 en 1925. In 1992 fuseerde de Bauern Kellerei en de Jubiläums Kellerei. Zij waren opgericht in 1906 en 1908). Samen vormden zij een gecombineerd wijnhuis Cantina Kaltern.

Geschiedenis Kellerei Kaltern

De wijnmarkt onderging diepgaande veranderingen tijdens de jaren tachtig. Wijn werd niet langer gezien als louter een bron van calorieën voor baanbrekende arbeid op het land. Het werd een sociaal fenomeen.  Kaltern speelt als een van de eerste wijngebieden in Italië in op de smaak van de consument. Ze schakelt over naar een beleid van extreme kwaliteit.

Wijnboeren aangesloten bij de Coöperatie

Vandaag de dag heeft deze wijncoöperatie ongeveer 650 leden die samen meer dan 470 hectares wijngaarden bezitten. Kellerei Kaltern – Cantina Kaltern is een van de belangrijkste producenten van kwaliteits wijnen in Italië. De wijngaarden worden bijna volledig met de hand bewerkt. De leden moeten zich houden aan de strikte richtlijnen voor kwaliteitsborging, onder toezicht van de keldermeester. Hierdoor ontstaan de heerlijke Italiaanse Kaltern wijnen.

Alto Adige

Alto Adige ofwel Südtirol is een favoriete plek voor elke druivenras. Goede wijnen komen voort uit uitstekende druiven en een rijke bodem. De wijnboeren van Alto Adige weten dat de bijzonder hoge kwaliteit van de wijnen alleen op de lange duur kan worden behouden door duurzame teelt, en om die reden besluiten ze heel zorgvuldig welk druivenras op welke locatie moet worden geplant. Omdat alleen op zijn "favoriete plek" een bepaalde druivensoort zijn volledige aroma, zijn volledige kracht en zijn unieke persoonlijkheid onthult. Met milieuvriendelijke teeltmethoden in de wijngaarden, vaak met handwerk op steile terrasvormige hellingen, zorgen de wijnbouwers van Alto Adige voor de groei van hun wijndruiven. De extra inspanning loont, niet alleen voor de kwaliteit van de wijn maar ook voor de bescherming van het landschap.

Door de zogenaamde "geïntegreerde" wijnbouw te gebruiken, ondersteunen de wijnbouwers de eigen weerstand krachten van de druif, waardoor ze nuttige insecten beschermen en hun verspreiding bevorderen. Strenge beperkingen van de opbrengsten en de consistente conversie van klassieke pergola tralies naar het moderne draadframe (Guyot) hebben de kwaliteit van de wijnstokken verbeterd.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst