Kellerei Kaltern

Kellerei Kaltern

Kellerei Kaltern - Cantina Kaltern

Kellerei Kaltern is een wijnmakerij in de stad Caldaro, in de regio Alto Adige/Südtirol in Italië. Het wijnhuis werd in 1906 opgericht door een groep wijnbouwers die zich verenigden om een coöperatie op te richten, met als doel wijnen van hoge kwaliteit te produceren die het terroir en het unieke karakter van hun regio zouden vertegenwoordigen.

Vandaag de dag is Kellerei Kaltern nog steeds een coöperatie, bestaande uit meer dan 400 leden die wijngaarden cultiveren in het gebied rond het meer van Caldaro. De wijngaarden van de wijnmakerij bevinden zich op een hoogte van 200 tot 700 meter boven de zeespiegel en profiteren van een gunstig microklimaat dat wordt beïnvloed door het nabijgelegen meer en de omliggende bergen.

Kellerei Kaltern produceert een scala aan witte, rode en mousserende wijnen, gemaakt van zowel inheemse als internationale druivensoorten. Enkele van de meest opvallende wijnen van Kellerei Kaltern zijn de witte wijn Kalterersee Classico Superiore, gemaakt van de Schiava-druif, en de rode wijn Lagrein Riserva, gemaakt van de Lagrein-druif.

Het wijnhuis zet zich in voor duurzame en milieuvriendelijke wijnbereidingspraktijken en heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en afval te minimaliseren. Kellerei Kaltern zet zich ook in voor het behoud van de biodiversiteit van de regio en heeft een aantal projecten opgezet om de lokale flora en fauna te beschermen.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst