Menade

Menade

Bodegas Menade

Menade is een wijnmakerij in familiebezit in de wijnstreek Rueda in Midden-Spanje. Het wijnhuis is in 2005 opgericht door de familie Sanz, die al generaties lang wijn maakt. Menade staat bekend om het produceren van hoogwaardige, biologische wijnen die het unieke karakter van de Rueda-regio tot uitdrukking brengen.

Het wijnhuis bezit 180 hectare wijngaarden die biologisch gecertificeerd zijn en ze gebruiken biodynamische praktijken om hun druiven te verbouwen. De wijngaarden zijn aangeplant met verschillende druivensoorten, waaronder Verdejo, Sauvignon Blanc en Viura.

Menade produceert een scala aan wijnen, waaronder hun vlaggenschip Menade Verdejo, dat is gemaakt van 100% Verdejo-druiven. De wijn wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en vervolgens enkele maanden op zijn droesem gerijpt om de complexiteit en diepte te verbeteren. Menade Verdejo staat bekend om zijn aroma's van tropisch fruit, citrus en kruiden, evenals zijn frisse zuurgraad en lange, elegante afdronk.

Naast hun Verdejo produceert Menade ook een reeks andere wijnen, waaronder een Sauvignon Blanc, een Viura en een rode wijn gemaakt van Tempranillo-druiven. Al hun wijnen worden gemaakt met de nadruk op duurzaamheid en respect voor het milieu, en de wijnmakerij heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, zoals het gebruik van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken en het gebruik van natuurlijke materialen in hun verpakkingen.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst