Otto Bestué

Otto Bestué

Bodega Otto Bestué

Otto Bestué is een wijnmakerij in familiebezit in de regio Somontano in Spanje, bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen die het unieke terroir van het gebied tot uitdrukking brengen. Het wijnhuis is in 1999 opgericht door de familie Bestué, die al generaties lang betrokken is bij het maken van wijn.

Otto Bestué bezit meer dan 40 hectare wijngaarden, gelegen op een hoogte van 550-600 meter en zijn aangeplant met verschillende druivensoorten, waaronder Garnacha, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot en Tempranillo. De wijngaarden zijn aangeplant op bodems die rijk zijn aan kalksteen en andere mineralen, die de wijnen hun onderscheidende karakter geven.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Otto Bestué Finca La Estacada. Deze wijn is gemaakt van een blend van Garnacha en Syrah druiven en heeft 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. De wijn staat bekend om zijn aroma's van zwart fruit, kruiden en mineralen, evenals zijn volle en goed gestructureerde gehemelte.

Naast hun Finca La Estacada-wijn produceert Otto Bestué ook een reeks andere wijnen, waaronder de Otto Bestué Garnacha, een single-cépagewijn gemaakt van Garnacha-druiven, en de Otto Bestué Selección, een rode wijn gemaakt van een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah druiven. Deze wijnen zijn allemaal gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven en rijpen gedurende verschillende tijdsperioden in eikenhouten vaten.

Otto Bestué zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de implementatie van biologische landbouwpraktijken. De wijnmakerij zet zich ook in voor het behoud van de biodiversiteit van het gebied en werkt nauw samen met lokale natuurbeschermingsorganisaties om de flora en fauna van de regio te beschermen.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst