Tinedo

Tinedo

Bodega y Viñedo Tinedo

Bodega y Viñedo Tinedo is een wijnmakerij in het hart van de wijnstreek La Mancha in Spanje. Het wijnhuis is in 2002 opgericht door de familie Pinto, die al generaties lang boeren in het gebied zijn. Ze bezitten meer dan 200 hectare wijngaarden, gelegen in de stad Argamasilla de Alba, in de provincie Ciudad Real.

De wijngaarden zijn aangeplant met verschillende druivenrassen, waaronder Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Petit Verdot, en liggen op een hoogte van ongeveer 700 meter boven zeeniveau. De grond in het gebied bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen, wat zorgt voor een goede afwatering en helpt om vocht vast te houden tijdens de hete, droge zomers.

Bodega y Viñedo Tinedo produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen, evenals een dessertwijn. Hun vlaggenschipwijn is de Tinedo Ja!, een rode wijn gemaakt van een blend van Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah-druiven. Deze wijn rijpt 12 maanden in eikenhouten vaten, wat hem een complex en uitgebalanceerd smaakprofiel geeft met tonen van rood en zwart fruit, vanille en specerijen.

Naast hun Tinedo Ja! wijn produceert het wijnhuis ook andere rode wijnen, zoals de Tinedo Crianza en Tinedo Roble, evenals witte wijnen zoals de Tinedo Macabeo en Tinedo Viognier. Hun dessertwijn, de Tinedo Dulce, is gemaakt van 100% Moscatel-druiven en heeft een zoet, bloemig smaakprofiel.

Bodega y Viñedo Tinedo zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en ze gebruiken een combinatie van traditionele en moderne technieken om hun wijnen te produceren. Ze hebben ook een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, zoals het gebruik van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken en het recyclen van water in het wijnbereidingsproces.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst