Eugène Meyer

Eugène Meyer

Domaine Eugène Meyer

Domaine Eugène Meyer is een wijnmakerij in de Elzas in Frankrijk, in het dorp Nothalten. Het wijnhuis werd in 1976 opgericht door Eugène Meyer en wordt tegenwoordig gerund door zijn zoon, François Meyer. Het domein heeft 17 hectare wijngaarden, die op duurzame wijze worden bewerkt, en produceert een scala aan wijnen, waaronder Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris en Pinot Blanc.

De wijnen van Domaine Eugène Meyer staan bekend om hun elegantie en finesse, waarbij de nadruk ligt op het uitdrukken van het terroir van de wijngaarden. De wijnmakerij produceert wijnen in verschillende stijlen, van droog tot zoet, en van enkele variëteiten tot melanges.

Een van de kenmerkende wijnen van het domein is de Riesling Grand Cru Muenchberg, gemaakt van druiven die zijn geteeld op de steile, op het zuiden gerichte hellingen van de Muenchberg-wijngaard. Deze wijn staat bekend om zijn mineraliteit en complexe aroma's van citrus, witte bloemen en honing.

Domaine Eugène Meyer produceert ook een reeks mousserende Crémant d'Alsace-wijnen, die worden gemaakt volgens de traditionele methode van secundaire gisting op fles. Deze wijnen staan bekend om hun fijne bubbels en verfrissende zuren.

Domaine Eugène Meyer is een gerespecteerde producent van kwaliteitswijnen uit de Elzas en staat bekend om zijn toewijding aan duurzame landbouwpraktijken en het produceren van wijnen die de unieke kenmerken van het terroir tot uitdrukking brengen.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst