Alto Moncayo

Alto Moncayo

Bodegas Alto Moncayo

Bodegas Alto Moncayo is een vooraanstaand Spaans wijnhuis dat gevestigd is in de regio Campo de Borja, in het noorden van Spanje. Het wijnhuis heeft een sterke reputatie opgebouwd door het produceren van enkele van de meest gewaardeerde en krachtige rode wijnen in Spanje. Hier is een beschrijving van Bodegas Alto Moncayo:

Bodegas Alto Moncayo is gelegen in een prachtig wijnbouwgebied dat wordt gekenmerkt door arme kalk- en leemgronden en een continentaal klimaat met hete zomers en koude winters. Deze omstandigheden zijn gunstig voor de teelt van de Garnacha-druif, ook bekend als Grenache, die de belangrijkste druivensoort is voor de wijnen van Alto Moncayo.

De wijngaarden van Bodegas Alto Moncayo zijn geplant met oude Garnacha-wijnstokken, sommige meer dan 100 jaar oud, die diepe wortels hebben en complexe en geconcentreerde druiven produceren. De druiven worden met de hand geoogst om de kwaliteit te waarborgen en worden vervolgens met grote zorg gevinifieerd.

Een kenmerkend aspect van de wijnen van Bodegas Alto Moncayo is de rijping in eikenhouten vaten. De wijnbereiding omvat doorgaans een langdurige rijping in Franse eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de diepte en complexiteit van de wijnen. Het resultaat is krachtige, geconcentreerde rode wijnen met rijke aroma's van rijp fruit, specerijen, cacao en een zekere mineraliteit.

Het wijnhuis produceert enkele van de meest bekende wijnen in de regio, waaronder "Alto Moncayo," dat wordt beschouwd als een van de meest iconische Garnacha-wijnen ter wereld. Deze wijnen worden vaak gelauwerd door wijnexperts en hebben hoge scores gekregen van vooraanstaande wijnbeoordelingen en competities.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst