Fonseca Port

Fonseca Port

Fonseca Port

Fonseca Port is een gerenommeerd portwijnhuis dat een lange geschiedenis heeft in de productie van kwaliteitsvolle en prestigieuze portwijnen. Het wijnhuis werd opgericht in 1822 door Manuel Pedro Guimaraens en is gevestigd in Vila Nova de Gaia, in de regio van Porto, Portugal.

Fonseca staat bekend om zijn traditie van vakmanschap en toewijding aan de productie van authentieke en hoogwaardige portwijnen. Ze hebben een breed scala aan portwijnen in hun assortiment, waaronder Ruby Port, Tawny Port, Vintage Port, Late Bottled Vintage (LBV) Port en Single Quinta Vintage Port.

De Ruby Port van Fonseca is een jonge en fruitige port, met levendige aroma's van rood fruit en een volle body. De Tawny Port heeft een prachtige amberkleur en onthult complexe smaken van gedroogd fruit, noten en kruiden, als gevolg van het langdurige rijpingsproces in eikenhouten vaten.

Fonseca's Vintage Port is een van hun meest gewaardeerde wijnen. Het wordt alleen uitgebracht in uitzonderlijke oogstjaren en heeft een uitstekend rijpingspotentieel. Deze Vintage Ports worden gekenmerkt door hun diepte, intensiteit en rijkdom, met prachtige aroma's van rijp fruit en kruidige nuances.

De Late Bottled Vintage (LBV) Port van Fonseca is een single vintage port die langer in vaten rijpt dan een Ruby Port, waardoor hij zachter en directer drinkbaar is, terwijl hij nog steeds het karakter en de kwaliteit van een vintage port behoudt.

Fonseca staat ook bekend om zijn Single Quinta Vintage Ports, die worden geproduceerd van druiven afkomstig van een enkele wijngaard. Deze wijnen vertonen het unieke karakter van hun specifieke terroir en zijn gewaardeerde collectibles voor portliefhebbers.

Met zijn rijke geschiedenis en voortdurende toewijding aan excellentie, heeft Fonseca Port een sterke reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende portwijnproducenten ter wereld. Hun wijnen worden internationaal erkend en gewaardeerd en blijven een geliefde keuze voor fijnproevers en wijnkenners over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst