Villa di Mare

Villa di Mare

Villa di Mare

Villa di Mare is een wijnmakerij in het westen van Sicilië, Italië. Het werd in 1999 opgericht door de Frans-Italiaanse familie van Jacques en François Lurton, afkomstig uit een lange rij wijnmakers met wijngaarden over de hele wereld. Het wijnhuis is gelegen in de DOC Marsala-zone, nabij de stad Marsala, en heeft een oppervlakte van 70 hectare.

De wijngaarden van Villa di Mare liggen op glooiende heuvels met uitzicht op de Middellandse Zee, waar de wijnstokken profiteren van de zon en de zeebries. De bodem bestaat uit een mix van zand- en kleigronden met een hoog kalkgehalte, wat bijdraagt aan de complexiteit en mineraliteit van de wijnen.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder Marsala, Grillo, Catarratto, Nero d'Avola en Syrah. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd, en de wijnen worden geproduceerd met een combinatie van traditionele en moderne wijnbereidingstechnieken. De wijnen worden gerijpt in Franse eikenhouten vaten en gebotteld in de wijnmakerij.

Villa di Mare zet zich in voor duurzame en milieuvriendelijke praktijken in de wijngaarden en wijnmakerij. Ze gebruiken natuurlijke meststoffen en methoden voor ongediertebestrijding, en de wijnmakerij is uitgerust met zonnepanelen om elektriciteit op te wekken.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst