Enate

Enate

Bodegas Enate

Enate is een wijnmakerij in de regio Somontano in het noordoosten van Spanje, bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen die het unieke terroir van het gebied weerspiegelen. Het wijnhuis werd in 1991 opgericht door een groep wijnliefhebbers en is tegenwoordig een van de meest gerenommeerde wijnhuizen in de regio.

Enate bezit meer dan 500 hectare wijngaarden, die op een hoogte van 500-700 meter liggen en zijn beplant met een verscheidenheid aan druivenrassen, waaronder Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay. De wijngaarden bevinden zich op hellingen die een uitstekende blootstelling aan de zon bieden, evenals bodems die rijk zijn aan kalksteen en andere mineralen.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Enate Reserva Especial. Deze wijn is gemaakt van een blend van Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot druiven en heeft 14 maanden gerijpt in eikenhouten vaten. De wijn staat bekend om zijn aroma's van rijp zwart fruit, kruiden en vanille, evenals zijn volle en goed gestructureerde gehemelte.

Naast hun Reserva Especial produceert Enate ook een reeks andere wijnen, waaronder een Chardonnay gemaakt van druiven die op grote hoogte zijn geteeld, en een op Syrah gebaseerde wijn die 18 maanden in eikenhouten vaten heeft gerijpt. Deze wijnen zijn allemaal gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven en rijpen gedurende verschillende tijdsperioden in eikenhouten vaten.

Enate zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de implementatie van biologische landbouwpraktijken.

Filter
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst