Quinta do Infantado

Quinta do Infantado

Quinta do Infantado

Quinta do Infantado is een gerenommeerd portwijnhuis met een lange geschiedenis in de Douro-vallei, Portugal. Het wijnhuis is vernoemd naar de boerderij (quinta) waar het gevestigd is en is een van de oudste producenten van portwijn in de regio.

De geschiedenis van Quinta do Infantado gaat terug tot 1816, en het wijnhuis is sindsdien doorgegeven van generatie op generatie. Ze hebben altijd vastgehouden aan traditionele productiemethoden en blijven trouw aan hun ambachtelijke aanpak van wijnmaken.

Quinta do Infantado produceert een breed scala aan portwijnen, waaronder Ruby Port, Tawny Port, Vintage Port en Late Bottled Vintage (LBV) Port. Ze hebben ook wijnen zoals Douro DOC-rood en wit, die worden gemaakt van druiven afkomstig van de omliggende wijngaarden.

Quinta do Infantado staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en het behoud van de unieke eigenschappen van het terroir. Ze oogsten hun druiven met de hand en gebruiken minimale interventie tijdens het wijnmaakproces om de authentieke smaak van het land en de druiven te benadrukken.

Als een historisch wijnhuis met een rijke traditie in de Douro-vallei, blijft Quinta do Infantado een belangrijke speler in de wereld van portwijn en wordt het gewaardeerd door wijnliefhebbers voor hun ambachtelijke aanpak en kwaliteitswijnen.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst