Moezel wijnen

Moezel wijnen

Duitse Moezel wijnen

De wijnstreek Moezel ligt in het westen van Duitsland, langs de rivier de Moezel, en staat bekend om het produceren van enkele van 's werelds beste Riesling-wijnen. De steile wijngaarden langs de rivier de Moezel behoren tot de moeilijkst te cultiveren ter wereld, maar de unieke bodemsamenstelling en het koele klimaat produceren wijnen met een uitzonderlijke smaak, zuurgraad en complexiteit.

Mosel Riesling-wijnen zijn typisch licht tot medium bodied, met smaken van citrus, groene appel en steenvruchten. Ze staan bekend om hun hoge zuurgraad, waardoor ze een verfrissend, pittig karakter krijgen. Mosel Riesling-wijnen kunnen variëren van droog tot zoet, en worden vaak geëtiketteerd op basis van hun zoetheidsniveau, met als meest voorkomende niveaus Kabinett, Spätlese, Auslese, Beerenauslese en Trockenbeerenauslese. Deze wijnen variëren in zoetheid, waarbij Kabinett de droogste is en Trockenbeerenauslese de zoetste en meest weelderige.

De Moezelstreek produceert ook andere druivensoorten, waaronder Müller-Thurgau, Pinot Blanc en Pinot Noir. De Pinot Noir-wijnen die in de Moezelstreek worden geproduceerd, staan bekend om hun lichte tot medium body, delicate fruitsmaken en aardse ondertonen.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 45

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 45

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst