Vignoble des 2 Lunes

Vignoble des 2 Lunes

Vignoble des 2 Lunes

Vignoble des 2 Lunes is een wijnmakerij gelegen in de gemeente Wettolsheim in de Elzas wijnstreek van Frankrijk. Het wijnhuis is opgericht door Nathalie en Patrick Meyer, die in 1999 overstapten op biodynamische landbouw. Ze hebben in totaal 7 hectare wijngaarden, met een focus op de traditionele Elzasser druivensoorten Riesling, Pinot Gris, Gewürztraminer en Pinot Noir.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder bottelingen van één variëteit, evenals melanges. Ze gebruiken alleen natuurlijke gisten voor de fermentatie en voegen geen synthetische chemicaliën toe tijdens het wijnbereidingsproces. De wijnen worden gefermenteerd en gerijpt in een mix van roestvrij staal, eikenhouten vaten en betonnen eieren.

Vignoble des 2 Lunes staat bekend om zijn toewijding aan duurzame en biologische wijnbereidingspraktijken. Ze zijn biodynamisch gecertificeerd door Demeter en biologisch gecertificeerd door Ecocert. De naam van de wijnmakerij, wat zich vertaalt naar "Vineyard of Two Moons", is een verwijzing naar de biodynamische kalender, die rekening houdt met de fasen van de maan bij het bepalen van optimale tijden voor planten, snoeien en oogsten.

De Nederlandse importeur van Vignoble des 2 Lunes heeft helaas besloten om de import van Vignoble des 2 Lunes te stoppen in verband met onredelijke prijsverhogingen. Op korte termijn wordt gezocht naar een volwaardig alternatief

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.