CàMaiol

CàMaiol

CàMaiol

CàMaiol is een gewaardeerd wijnhuis gelegen aan de zuidelijke oever van het Gardameer in Lombardije, Italië. Het staat bekend om zijn productie van hoogwaardige wijnen die het unieke terroir van de regio weerspiegelen. Het landgoed is in 1710 gebouwd door een notaris van Desenzano del Garda, genaamd Sebastiano Maiolo.

Een van de opvallende kenmerken van CàMaiol is de locatie van zijn wijngaarden. Ze bevinden zich in het hart van de Lugana DOC, een wijnstreek die zich uitstrekt langs de zonnige zuidelijke oevers van het Garda meer. Dit gebied profiteert van een mild klimaat en vruchtbare bodems, wat bijdraagt aan de kwaliteit van de druiven die hier worden geteeld.

Een belangrijke druivensoort die wordt gekweekt door CàMaiol is Turbiana, ook wel bekend als Trebbiano di Lugana. Deze druif staat centraal in de productie van witte wijnen die worden gewaardeerd om hun frisheid en zuiverheid. De wijnen van Cà Maiol, met name de Lugana DOC-wijnen, staan bekend om hun vermogen om het terroir en de kenmerken van het Gardameergebied in hun smaakprofiel tot uitdrukking te brengen.

CàMaiol biedt een gevarieerd assortiment wijnen, waaronder witte en rode wijnen. Hun Lugana DOC-wijnen zijn vaak een hoogtepunt en worden gewaardeerd om hun elegante expressie van de Turbiana-druif. Daarnaast produceert het wijnhuis ook roséwijnen, zoals de Garda Classico Chiaretto.

Het wijnhuis heeft geïnvesteerd in moderne wijnbereidingsapparatuur en -technieken om de kwaliteit van hun wijnen te waarborgen en te verbeteren. Dit combineert traditioneel vakmanschap met hedendaagse wijnbereidingsmethoden.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst