Torrevento

Torrevento

Torrevento

Torrevento is gevestigd in het hart van het Nationaal Park Alta Murgia in Puglia Italië. In de 14'e eeuw werd in de wijk Torre del Vento een Benedictijnenklooster volledig in steen opgetrokken. In 1948 kocht de familie Liantonio het oude klooster met 57 hectare aan, inclusief de omringende wijngaarden in de wijk Torrevento, aan de voet van de beroemde Castel del Monte. Twee jaar later erfde Gaetano Liantonio het landgoed en startte er het wijnhuis Vinicola Torrevento. In 1989 is wijnhuis “Torrevento” geboren met Francesco Liantonio als eigenaar. 

De volgend wijnen van Torrevento voeren wij in ons assortiment; Faneros Torrevento, Torre del Falco Torrevento en Vigna Pedale Castel del Monte.

Onderscheidingen en Prijzen

De wijnen van Torrevento worden hoog gewaardeerd en vallen regelmatig in de prijzen. De Vigna Pedale Castel del Monte werd onderscheiden met de beroemde Tre Bicchieri tijdens de Vini d’Italia door Gambero Rosso in 2016. Ook in vakbladen als Wine Spectator en Wine Magazine en Jancis Robinson behalen de wijnen van dit wijnhuis regelmatig hoge scores.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst