Torrevento

Torrevento

Torrevento

Torrevento is een wijnmakerij in de regio Apulië in Zuid-Italië. Het wijnhuis werd opgericht in 1989, maar de wortels dateren uit het begin van de 20e eeuw toen de familie druiven begon te verbouwen. Torrevento staat bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen van inheemse druivensoorten zoals Primitivo, Negroamaro en Aglianico.

Het wijnhuis heeft een reeks wijngaarden die zich in verschillende gebieden van Apulië bevinden, elk met een uniek terroir dat de kenmerken van de druiven beïnvloedt. De wijngaarden van Torrevento worden beheerd met behulp van duurzame methoden en de wijnmakerij zet zich in om de impact op het milieu te verminderen.

Torrevento produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen. Enkele van de meest opmerkelijke wijnen van de wijnmakerij zijn de Primitivo di Manduria Riserva Vigna Pedale, een volle rode wijn met intense smaken van zwarte kersen, vanille en kruiden; en de Castel del Monte Rosso Riserva, een blend van Nero di Troia- en Montepulciano-druiven die 12 maanden in eikenhouten vaten rijpt, wat resulteert in een complexe wijn met tonen van bramen, leer en tabak.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst