Crémants de Die Rhône

Crémants de Die Rhône

Crémants de Die is een soort Franse mousserende wijn die wordt gemaakt in de Diois-regio van de Rhône-vallei, gelegen in de uitlopers van de Franse Alpen. Het wordt geproduceerd met behulp van de traditionele methode van secundaire gisting in de fles, vergelijkbaar met Champagne.

Crémants de Die wordt gemaakt van een blend van twee druivensoorten, Clairette en Muscat, die beide in de regio worden verbouwd. De druiven worden met de hand geoogst en voorzichtig geperst om het sap te extraheren, dat vervolgens wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks om een stille wijn te produceren.

Na de eerste gisting wordt de wijn gebotteld met een mengsel van gist en suiker en vindt er een tweede gisting plaats in de fles, waarbij kooldioxide ontstaat en de karakteristieke bubbels van de wijn ontstaan. De wijn rijpt vervolgens enkele maanden op zijn droesem, waardoor hij complexere smaken en aroma's krijgt.

Crémants de Die is typisch zoeter dan andere Franse mousserende wijnen, met een restsuikergehalte van 20 tot 50 gram per liter.

Het wordt vaak gedronken als aperitief en past goed bij desserts en gebak.

Wij verkopen Crémants de Die uit de Rhône regio van Domaine Jean-Claude Raspail.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst