EOS - Helios

Penley Estate EOS - Helios

Penley Estate EOS- en Helios-wijnen zijn twee verschillende wijnreeksen die worden geproduceerd door Penley Estate, een Australische wijnmakerij in de wijnstreek Coonawarra in Zuid-Australië.

Het EOS-assortiment is vernoemd naar de Griekse godin van de dageraad en omvat wijnen gemaakt van verschillende druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot en Pinot Noir. Deze wijnen worden over het algemeen beschouwd als benaderbaar, fruitig en gemakkelijk drinkbaar, met een focus op heldere, verse fruitsmaken en zachte tannines.

Het Helios-assortiment daarentegen is vernoemd naar de Griekse god van de zon en bestaat uit meer premium wijnen. Het assortiment omvat Shiraz, Cabernet Sauvignon en melanges van de twee variëteiten. Deze wijnen zijn over het algemeen voller en complexer dan de EOS-wijnen, met meer gestructureerde tannines en een grotere nadruk op houtrijping. Het Helios-assortiment wordt beschouwd als een van de beste wijnen die door Penley Estate worden geproduceerd en staat hoog aangeschreven bij zowel critici als wijnliefhebbers.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst