Riesling Kabinett

Riesling Kabinett

Duitse Riesling Kabinett

Riesling Kabinett is een Duitse witte wijn gemaakt van de Riesling druivensoort. Het is een lichtzoete tot droge wijn met een laag tot medium alcoholgehalte en een hoge zuurgraad. Het woord "Kabinett" betekent in het Duits "kabinet" en verwijst naar de beste druiven die handmatig zijn geplukt en geselecteerd uit de beste wijngaarden.

Riesling Kabinett wijn wordt geproduceerd van druiven die worden geoogst voordat ze volledig rijp zijn. Hierdoor is de wijn lichter en frisser van smaak dan de rijpere Spätlese of Auslese wijnen. Het heeft ook een lager alcoholgehalte, waardoor het een goede keuze is voor diegenen die liever lichtere wijnen drinken. De wijn heeft vaak aroma's van appel, perzik, abrikoos en citrusvruchten, evenals subtiele minerale tonen.

Riesling Kabinett wijnen zijn ideaal als aperitief of als begeleiding bij lichtere maaltijden, zoals salades, visgerechten en gevogelte. Het is ook een goede keuze bij pittige gerechten, omdat de hoge zuurgraad van de wijn de kruidigheid van het voedsel kan compenseren. Riesling Kabinett kan ook goed ouderen en ontwikkelen na enkele jaren flesrijping complexere aroma's en smaken.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst