San Polino

San Polino

San Polino

San Polino is een wijnmakerij in Toscane, Italië, in de regio Montalcino. Het landgoed bestaat uit 13 hectare wijngaarden, die volgens biodynamische principes worden bewerkt, en 2 hectare olijfgaarden. De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder Brunello di Montalcino, Rosso di Montalcino en IGT Toscana.

De wijnbereidingsfilosofie van San Polino draait om minimale tussenkomst en duurzame praktijken, met de nadruk op het uitdrukken van het terroir van hun wijngaarden. De vlaggenschipwijn van de wijnmakerij, Brunello di Montalcino, is gemaakt van 100% Sangiovese-druiven en wordt minimaal drie jaar gerijpt in eikenhouten vaten. San Polino's Rosso di Montalcino is ook gemaakt van Sangiovese-druiven en rijpt een jaar in eikenhouten vaten.

Naast hun inzet voor biodynamische landbouw en duurzame wijnbereidingspraktijken, maakt San Polino ook gebruik van traditionele wijnbereidingstechnieken, zoals het fermenteren van hun wijnen in betonnen vaten en het rijpen in grote eikenhouten vaten. Het resultaat is een reeks elegante en complexe wijnen die het unieke terroir van de regio Montalcino laten zien.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst