Clos Saint Thomas

Clos Saint Thomas

Clos Saint Thomas 

Clos Saint Thomas is een wijnmakerij in de Bekaa-vallei in Libanon, in de buurt van de stad Bhamdoun. Het werd in 1997 opgericht door Saïd Touma, afkomstig uit een familie met een lange geschiedenis van wijnmaken in de regio.

De wijnmakerij produceert een scala aan rode, witte en roséwijnen met behulp van een verscheidenheid aan druivenrassen, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay en Viognier. De wijngaarden liggen op een hoogte van ongeveer 1.000 meter boven de zeespiegel, wat zorgt voor een ideaal klimaat voor de druiventeelt.

Clos Saint Thomas staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en al zijn wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele wijnbereidingsmethoden. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd voordat ze worden gefermenteerd en gerijpt in Franse eikenhouten vaten.

Het wijnhuis heeft talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen voor zijn wijnen, zowel lokaal als internationaal. Zijn vlaggenschipwijn, Les Gourmets Rouge, is een blend van Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot, en wordt beschreven als een "krachtige en complexe wijn" met "elegante tannines en een lange afdronk".

Clos Saint Thomas is een geweldig voorbeeld van de hoogwaardige wijnen die in Libanon kunnen worden geproduceerd, en zijn wijnen staan goed aangeschreven bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst