Monteviejo

Monteviejo

Bodegas y Viñedos Monteviejo

Bodegas y Vinedos Monteviejo is een Argentijns wijnhuis gelegen in het hart van de Uco Valley, Mendoza. Het wijnhuis werd in 2001 opgericht door Michel Rolland, een beroemde Franse oenoloog, en Attilio Pagani, een Argentijnse wijnbouwer.

Monteviejo was een van de eerste wijnhuizen die zich vestigde in de Uco Valley, die nu wordt erkend als een van de beste ter wereld voor wijnbouw. Het wijnhuis streeft ernaar om wijnen van topkwaliteit te produceren die de unieke kenmerken van de regio weerspiegelen.

De wijngaarden van Monteviejo beslaan in totaal 850 hectare, gelegen op hoogtes tussen 1.100 en 1.400 meter boven zeeniveau. De hoogte en het klimaat van de Uco Valley zorgen voor druiven met een intense smaak en aroma, met frisse zuren en een goede balans tussen rijp fruit en tannines.

Monteviejo is toegewijd aan het produceren van wijnen die op natuurlijke wijze worden geteeld en gevinificeerd. Het wijnhuis maakt gebruik van moderne technieken, maar met respect voor de tradities van de wijnbouw. De wijnen van Monteviejo zijn elegant, complex en goed gebalanceerd, met een unieke identiteit die afkomstig is van de Uco Valley.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst