Des Pothiers

Des Pothiers

Domaine des Pothiers

Domaine des Pothiers is een wijnmakerij in familiebezit in de wijnstreek Loire-vallei in Frankrijk. Het domein is gelegen in de appellatie Côte Roannaise, een klein gebied in de Loire-vallei dat bekend staat om zijn kenmerkende rode wijnen gemaakt van de Gamay druivensoort. Het domein werd in de jaren 70 opgericht door Jean-Pierre Large, die als een van de eerste wijnmakers geloofde in het potentieel van de Côte Roannaise. Tegenwoordig beheert zijn zoon Romain Large het landgoed met een focus op duurzame wijnbouw en traditionele wijnbereidingspraktijken.

Het domein bezit 15 hectare wijngaarden, die zijn aangeplant op steile, op het zuiden gerichte hellingen van graniet en vulkanische bodems. De wijngaarden zijn biologisch en biodynamisch gecertificeerd en de wijnen worden gemaakt met minimale tussenkomst in de kelder. Het vlaggenschip van het domein is de Côte Roannaise Vieilles Vignes, gemaakt van oude wijnstokken en gerijpt in eikenhouten vaten om complexiteit en diepte aan de wijn toe te voegen. Andere wijnen die door het domein worden geproduceerd, zijn een lichtere rosé, een frisse en fruitige Gamay en een sprankelende rosé gemaakt volgens de traditionele methode.

De wijnen van Domaine des Pothiers staan bekend om hun zuiverheid, frisheid en elegantie. Ze tonen het unieke terroir van de Côte Roannaise, met een evenwicht tussen rijp fruit, mineraliteit en zuurgraad.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.