René Bouvier

René Bouvier

Domaine René Bouvier

René Bouvier is een wijnproducent in het dorp Gevrey-Chambertin, in de regio Côte de Nuits in de Bourgogne, Frankrijk. Het landgoed werd in 1910 opgericht door Bernard Bouvier en wordt nu gerund door zijn achterkleinzoon, Bernard Bouvier, samen met zijn zoon, René Bouvier.

René Bouvier produceert wijnen uit verschillende Bourgondische appellaties, waaronder Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolle-Musigny en Vosne-Romanée. Het landgoed heeft ongeveer 15 hectare aan wijngaarden, voornamelijk gelegen in Gevrey-Chambertin, en produceert zowel rode als witte wijnen.

De wijnmaakstijl bij René Bouvier is gericht op traditionele technieken, met een sterke nadruk op terroirexpressie. Het landgoed beoefent duurzame wijnbouw, met een voorkeur voor natuurlijke behandelingen en minimaal gebruik van chemicaliën. In de kelder worden de wijnen gefermenteerd met natuurlijke gisten en 12-18 maanden gerijpt in eikenhouten vaten.

De wijnen van René Bouvier staan bekend om hun elegantie, finesse en zuiverheid van fruit. De rode wijnen worden gekenmerkt door hun complexiteit, met smaken van rood en zwart fruit, aarde en kruiden. De witte wijnen zijn delicaat en fris, met tonen van citrus en witte bloemen. De wijnen hebben hoge scores en lovende kritieken gekregen van wijnrecensenten en wijnliefhebbers.

 

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst