Madaudo

Madaudo

Cantine Madaudo

Madaudo is een Siciliaanse wijnmakerij gelegen in de provincie Trapani, in het westen van Sicilië. De wijnmakerij produceert al sinds het begin van de 20e eeuw wijn en heeft een lange wijntraditie in de regio.

Het wijnhuis heeft wijngaarden in de heuvels van Trapani, op een hoogte van ongeveer 250 meter boven de zeespiegel. De wijngaarden zijn aangeplant met zowel inheemse als internationale druivensoorten, waaronder Nero d'Avola, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon en Chardonnay. De wijngaarden worden het hele jaar door zorgvuldig onderhouden, met de nadruk op duurzame landbouwpraktijken.

Madaudo produceert een reeks wijnen die het unieke karakter laten zien van de druiven die in de heuvels van Trapani worden verbouwd. Hun rode wijnen zijn rijk en vol van smaak, met intense smaken van donker fruit en kruiden. Hun witte wijnen zijn fris en levendig, met heldere citrus- en bloemige tonen.

Een van de meest populaire wijnen van het wijnhuis is hun Nero d'Avola, een rode wijn gemaakt van de inheemse Siciliaanse druivensoort met dezelfde naam. Deze wijn is vol en rijk, met aroma's van bramen, pruimen en zwarte peper. Madaudo produceert ook een reeks andere rode wijnen, waaronder melanges gemaakt met internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot.

Naast hun rode wijnen produceert Madaudo ook witte wijnen en roséwijnen. Hun Chardonnay is een opvallende verschijning, met frisse zuren en smaken van groene appel en citrus. Hun roséwijnen zijn fris en levendig, met tonen van aardbei en watermeloen.

Madaudo is een wijnmakerij van hoge kwaliteit die een scala aan wijnen produceert die het unieke karakter van de heuvels van Trapani laten zien. Hun toewijding aan duurzame landbouwpraktijken en traditionele wijnbereidingstechnieken maakt hen tot een opvallende producent in de regio.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst