Olivier Merlin

Olivier Merlin

Domaine Olivier Merlin

Domaine Olivier Merlin is gelegen in de regio Mâconnais in de Bourgogne, Frankrijk, en beslaat 16 hectare wijngaarden, voornamelijk in de appellaties Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en Mâcon. Het wijnhuis werd in 1987 opgericht door Olivier Merlin, die eerder bij verschillende andere wijnhuizen in de Bourgogne had gewerkt.

Merlin staat bekend om zijn nauwgezette benadering van wijnmaken en zijn wijnen worden algemeen beschouwd als enkele van de beste in de regio. Hij beoefent duurzame en biologische wijnbouw, met een focus op lage opbrengsten en zorgvuldig wijngaardbeheer om druiven van de hoogste kwaliteit te produceren.

Het wijnhuis produceert een scala aan witte en rode wijnen, met een focus op Chardonnay en Pinot Noir. De Pouilly-Fuissé-wijnen zijn bijzonder opmerkelijk en zijn gemaakt van druiven die in verschillende wijngaarden zijn geteeld, elk met zijn eigen unieke terroir. De wijnen worden gerijpt in eiken vaten, met de nadruk op balans en finesse in plaats van zware eiken smaken.

Naast de Pouilly-Fuissé-wijnen produceert Domaine Olivier Merlin ook een reeks andere witte en rode wijnen, waaronder Saint-Véran, Mâcon en Bourgogne Blanc. De witte wijnen worden over het algemeen gekenmerkt door hun frisse zuurgraad, heldere fruitsmaken en mineraliteit, terwijl de rode wijnen bekend staan om hun elegantie en finesse.

Over het algemeen zijn de wijnen van Domaine Olivier Merlin zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers over de hele wereld en worden ze beschouwd als enkele van de beste voorbeelden van Bourgondische wijn.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst