Heymann-Löwenstein

Heymann-Löwenstein

Weingut Heymann-Löwenstein

Weingut Heymann-Löwenstein is een Duitse wijnmakerij in de Moezelstreek, bekend om het produceren van hoogwaardige Riesling-wijnen. Het wijnhuis werd in 1971 opgericht door Reinhard Löwenstein en zijn vrouw, die een passie voor wijn hadden en de wens hadden om de beste Rieslings mogelijk te maken.

De wijngaarden van Heymann-Löwenstein bevinden zich op steile hellingen van leisteen, wat zorgt voor een uitstekende afwatering en een kenmerkende mineraliteit aan de wijnen geeft. De wijnmakerij beoefent duurzame wijnbouw en maakt gebruik van traditionele wijnbereidingstechnieken, zoals lange maceratietijden en spontane gisting met wilde gisten.

De kenmerkende wijnen van het wijnhuis zijn de Rieslings, die variëren van droog tot zoet en een opmerkelijke balans vertonen tussen zuurgraad, fruitigheid en mineraliteit. De wijnen van Heymann-Löwenstein zijn zeer gewild bij zowel wijnliefhebbers als critici, en de wijnmakerij heeft talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen voor zijn uitzonderlijke wijnen.

Naast Riesling produceert Heymann-Löwenstein ook kleine hoeveelheden Pinot Blanc, Pinot Noir en Chardonnay. De wijnen van het wijnhuis worden gekenmerkt door hun zuiverheid van fruit, elegantie en finesse en worden beschouwd als enkele van de beste voorbeelden van Moezelwijnen.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst