Companhia del Vinhos Invencível

Companhia del Vinhos Invencível

Companhia del Vinhos Invencível

Companhia dos Vinhos Invencível is een Portugese wijnmakerij in de Douro-vallei, bekend om het produceren van hoogwaardige Port-wijnen. Het wijnhuis werd in 2011 opgericht door João Carvalho en Nuno Silva, met als doel Ports te produceren die het unieke terroir van de Douro-regio laten zien.

De wijnmakerij bezit verschillende wijngaarden in de Douro-vallei, die zijn beplant met een verscheidenheid aan traditionele druivensoorten, waaronder Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz en Tinto Cão. De druiven worden geteeld op steile hellingen met verschillende blootstellingen, bodems en microklimaten, die bijdragen aan de complexiteit en het karakter van de wijnen.

Companhia dos Vinhos Invencível produceert een scala aan Port-wijnen, waaronder vintage Ports, Late Bottled Vintage Ports en Tawny Ports. Deze wijnen worden op traditionele wijze gemaakt, met fermentatie in lagares (open stenen tanks) en rijping in eikenhouten vaten gedurende verschillende tijdsperioden.

De vlaggenschipwijn van het wijnhuis is de Invencível Vintage Port, een wijn die alleen in uitzonderlijke jaren wordt gemaakt van een blend van de beste druiven uit de wijngaarden van het landgoed. Deze wijn staat bekend om zijn rijke aroma's van donker fruit, chocolade en kruiden, evenals zijn volle en goed gestructureerde gehemelte.

Companhia dos Vinhos Invencível zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en heeft verschillende initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen. De wijnmakerij neemt ook deel aan projecten voor sociale verantwoordelijkheid, waaronder het ondersteunen van lokale scholen en culturele evenementen in de Douro-vallei.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst