Franse Crémants

Franse Crémants

Franse Crémants

Franse Crémant is een soort mousserende wijn die in Frankrijk wordt geproduceerd met behulp van de traditionele methode van secundaire gisting op fles, dezelfde methode die wordt gebruikt om Champagne te produceren. In tegenstelling tot Champagne wordt Crémant echter in verschillende regio's van Frankrijk gemaakt met behulp van een verscheidenheid aan druiven, wat het een uniek karakter en smaakprofiel geeft.

Crémant wordt gemaakt met dezelfde druivensoorten als Champagne, zoals Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, evenals andere druivensoorten die specifiek zijn voor de regio waar de wijn wordt geproduceerd. De meest voorkomende regio's voor de productie van Crémant in Frankrijk zijn de Elzas, de Bourgogne, de Loire-vallei en de Jura.

Crémant-wijnen staan ​​bekend om hun hoge kwaliteit en betaalbaarheid, vaak lager geprijsd dan Champagne. Ze zijn doorgaans droger dan andere mousserende wijnen en hebben een knapperige, verfrissende smaak. Crémant is een veelzijdige wijn die goed samengaat met een verscheidenheid aan gerechten, waaronder zeevruchten, kaas en desserts.

Le Connaisseur voert een uitgebreid assortiment Crémant wijnen van diverse bekende wijnhuizen uit Frankrijk zoals onder meer van Anne Gros, Louis de Grenelle, Vinonbles de 2 Lunes, Dopff au Moulin, Domaine Cady, Domaine des Pothiers en Domaine des Baumard.

Filter
Aflopend sorteren

16 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

16 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst