Pedro Parra y Familia

Pedro Parra y Familia

Pedro Parra y Familia

Pedro Parra, ook wel bekend als "Dr. Terroir", is een gepassioneerde wijnmaker en visionair die in Chili naam maakt met zijn unieke wijnen uit de Itata-vallei.

Pedro Parra, met meer dan 15 jaar ervaring als wijnconsulent over de hele wereld, richtte in 2004 zijn eigen wijnhuis op, Pedro Parra y Familia. Gelegen in zijn geboortestad Concepción, streeft hij ernaar om wijnen te creëren die het unieke karakter van de Chileense terroirs weerspiegelen.

In plaats van de internationale druivenrassen die Chili domineren, richt Pedro Parra zich op oude, inheemse druivenrassen zoals País en Cinsault. Hij gelooft dat deze druivenrassen perfect zijn aangepast aan het Chileense klimaat en terroir, en wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en authenticiteit kunnen produceren.

Pedro Parra is een voorloper van de "Nieuwe Chili" beweging, die zich inzet voor wijnen die minder bewerkt zijn en meer gericht zijn op het uitdrukken van het karakter van hun herkomst. Hij omarmt natuurlijke vinificatietechnieken, minimaliseert het gebruik van pesticiden en herbiciden in de wijngaarden, en laat zijn wijnen spontaan gisten met inheemse gisten.

De wijnen van Pedro Parra y Familia staan bekend om hun levendige frisheid, minerale zuren en complexe aroma's. Ze worden geprezen om hun pure expressie van terroir en weerspiegelen de passie en toewijding van Pedro Parra.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst