Littorai

Littorai

Littorai

Littorai Winery is een in Californië gevestigde wijnmakerij die in 1993 werd opgericht door Ted Lemon en zijn vrouw Heidi. Het wijnhuis is gelegen in de appellatie Sonoma Coast in Californië en staat bekend om het produceren van hoogwaardige Pinot Noir- en Chardonnay-wijnen.

Littorai Winery haalt druiven uit zijn eigen biodynamische en biologische wijngaarden, evenals uit geselecteerde wijngaarden in de Sonoma Coast-regio. De wijngaarden van de wijnmakerij worden bewerkt volgens biodynamische principes, die het gebruik van natuurlijke methoden en de onderlinge afhankelijkheid van alle aspecten van het ecosysteem van de wijngaard benadrukken.

Littorai produceert een verscheidenheid aan Pinot Noir- en Chardonnay-wijnen, waaronder bottelingen en melanges van één enkele wijngaard. De wijnen van de wijnmakerij worden gefermenteerd met alleen natuurlijke gisten en ze worden gerijpt in Franse eikenhouten vaten om complexiteit en diepte toe te voegen.

De wijnbereidingsfilosofie van Littorai benadrukt het belang van terroir en de uitdrukking van de unieke kenmerken van elke wijngaard. De wijnmakerij gebruikt minimale tussenkomst in het wijnbereidingsproces, waardoor de druiven hun natuurlijke smaken en aroma's tot uitdrukking kunnen brengen.

Littorai-wijnen hebben in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen en zijn zeer gewild bij verzamelaars en wijnliefhebbers.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst