Viticcio

Viticcio

Viticcio

Viticcio is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in het hart van de prachtige regio Toscane, Italië. Het wijnhuis staat bekend om zijn voortreffelijke wijnen en de passie waarmee ze worden geproduceerd. De geschiedenis van Viticcio gaat terug tot het begin van de 20e eeuw, en sindsdien heeft het wijnhuis zich ontwikkeld tot een prominente speler in de Toscaanse wijnscene.

De wijngaarden van Viticcio strekken zich uit over glooiende heuvels en zonnige hellingen, waar de druiven gedijen onder gunstige klimatologische omstandigheden en de invloed van de Tyrrheense Zee. Dit terroir geeft de wijnen van Viticcio hun kenmerkende karakter en complexiteit.

Viticcio staat vooral bekend om zijn rode wijnen, waarbij Sangiovese de hoofdrolspeler is. Sangiovese is een inheemse druivensoort van Toscane en vormt de basis voor veel van de meest gewaardeerde Italiaanse wijnen. Het wijnhuis gebruikt traditionele wijnbereidingstechnieken, zoals langdurige fermentatie en rijping in eikenhouten vaten, om wijnen te creëren die zowel elegantie als diepte vertonen. Naast rode wijnen produceert Viticcio ook witte wijnen, vaak op basis van druivensoorten zoals Chardonnay, Vermentino en Trebbiano. Deze witte wijnen belichamen de frisheid en levendigheid die zo typerend zijn voor wijnen uit Toscane.

Wat Viticcio onderscheidt, is hun toewijding aan duurzame landbouwpraktijken en het behoud van het milieu. Het wijnhuis streeft ernaar om de natuurlijke balans in hun wijngaarden te respecteren en te behouden, wat resulteert in wijnen die de expressie van het terroir weerspiegelen.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst