Libanon wijnen

Libanon wijnen

Libanon wijnen

Libanon heeft een lange en rijke geschiedenis van wijnmaken die duizenden jaren teruggaat. Het gevarieerde klimaat en de unieke terroir van het land produceren een breed scala aan druiven en wijnen, van rijke, volle rode wijnen tot knapperige, verfrissende witte wijnen.

Een van de beroemdste druivensoorten die in Libanon worden verbouwd, is de inheemse rode druif, "Cinsault". Het wordt gebruikt om lichte en fruitige rode wijnen te produceren met een delicaat aroma van rode bessen, bloemen en kruiden. Een andere populaire druivensoort is "Cabernet Sauvignon", die bekend staat om het produceren van volle, complexe en goed gestructureerde rode wijnen met smaken van zwarte bessen, donkere chocolade en tabak.

Libanon staat ook bekend om zijn witte wijnen, die worden gemaakt van druiven zoals "Obeidy" en "Merwah". Deze wijnen zijn licht, knapperig en verfrissend, met smaken van citrus, groene appel en witte bloemen.

Over het algemeen worden de wijnen van Libanon gekenmerkt door hun complexiteit, diepte en unieke smaakprofielen. Ze passen goed bij een verscheidenheid aan gerechten, van pittige gerechten uit het Midden-Oosten tot gegrild vlees en zeevruchten.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst