Saint Péray

Saint Péray

Saint Péray

Saint-Péray is een charmante wijnappellatie gelegen in de noordelijke Rhône-vallei van Frankrijk. Deze appellatie staat vooral bekend om zijn witte wijnen, die worden geproduceerd van witte druivensoorten zoals Marsanne en Roussanne. Gelegen aan de westelijke oever van de rivier de Rhône, ten zuiden van Cornas en ten westen van Valence, profiteren de wijngaarden van Saint-Péray van een zonnig klimaat en diverse bodemsoorten, waaronder kalksteen en graniet.

De witte wijnen van Saint-Péray worden gekenmerkt door hun elegantie en frisheid. Ze vertonen vaak aroma's van wit fruit, zoals peren en perziken, aangevuld met florale tonen en hints van amandelen. De wijnen kunnen zowel droog als iets rijper en weelderiger worden geproduceerd, afhankelijk van de wijnmakerstijl en het terroir.

Saint-Péray produceert ook mousserende wijnen volgens de traditionele methode, vergelijkbaar met Crémant. Deze mousserende Saint-Péray staat bekend om zijn verfijnde bubbels en de expressie van de lokale druivenvariëteiten.

Hoewel minder bekend dan sommige andere Rhône-appellaties, heeft Saint-Péray een reputatie opgebouwd voor het leveren van witte wijnen van hoge kwaliteit, die elegantie en complexiteit combineren. De appellatie biedt wijnliefhebbers een interessante ontdekking binnen het diverse wijnlandschap van de Rhône-vallei.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst