Gustavshof

Gustavshof

Gustavshof

Weingut Gustavshof is een biologische wijnmakerij in de regio Rheinhessen in Duitsland. De wijnmakerij wordt sinds 2004 gerund door de familie Roll en ze produceren wijnen van hoge kwaliteit met behulp van biodynamische methoden. De wijngaarden liggen in het dorp Gau-Heppenheim en zijn sinds 1991 biologisch gecertificeerd.

De wijnmakerij cultiveert verschillende druivensoorten, waaronder Riesling, Silvaner, Pinot Noir, Pinot Blanc en Pinot Gris. Ze hebben een bijzondere focus op het produceren van droge en fruitige wijnen met een sterk gevoel voor terroir. Naast hun stille wijnen produceren ze ook mousserende wijnen volgens de traditionele methode van gisting op fles.

De wijnbereidingsfilosofie van Gustavshof is om de druiven hun natuurlijke kenmerken zoveel mogelijk tot uitdrukking te laten komen. Ze gebruiken minimale interventietechnieken in de wijngaarden, zoals groen snoeien en bedekken, om een ​​gezonde wijnstokgroei en bodembiodiversiteit te bevorderen. In de wijnmakerij wordt gebruik gemaakt van spontane gisting met wilde gisten en minimaal gebruik van additieven. Ze rijpen hun wijnen ook in grote eikenhouten vaten en roestvrijstalen tanks om hun frisheid en fruitigheid te behouden.

De vlaggenschipwijn van de wijnmakerij is de Riesling "Pur", die is gemaakt van druiven die zijn geteeld in de oudste wijngaarden van het landgoed. Deze wijn wordt gefermenteerd met wilde gisten en enkele maanden gerijpt in eikenhouten vaten, wat resulteert in een complexe en mineraalgedreven wijn. De andere wijnen van Gustavshof, waaronder hun Pinot Noirs en Silvaners, staan ​​ook hoog aangeschreven vanwege hun evenwicht en finesse.

Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst