Des Beaumont

Des Beaumont

Domaine des Beaumont

Domaine des Beaumont is een wijnmakerij in familiebezit in het dorp Pierreclos in de wijnstreek Mâcon in de Bourgogne, Frankrijk. Het landgoed werd in 1981 opgericht door Bernard Vallet en wordt nu gerund door zijn zoon, Fabien Vallet.

Het wijnhuis heeft ongeveer 18 hectare (44 acres) wijngaarden, voornamelijk beplant met Chardonnay druiven. De wijngaarden bevinden zich in verschillende appellaties, waaronder Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en Mâcon-Villages. De wijnmakerij past duurzame landbouwmethoden toe, waaronder het gebruik van bodembedekkers, minimaal gebruik van pesticiden en handmatig oogsten.

De wijnbereiding op Domaine des Beaumont is gebaseerd op traditionele technieken, met de nadruk op het uitdrukken van het unieke terroir van elk van zijn wijngaarden. De druiven worden zorgvuldig gesorteerd voordat ze voorzichtig worden geperst, en het sap wordt vervolgens gefermenteerd in roestvrijstalen tanks of eiken vaten, waar het malolactische gisting en veroudering ondergaat. De wijnmakerij maakt gebruik van een combinatie van nieuwe en gebruikte vaten om de gewenste balans tussen eiken smaak en fruitexpressie in de afgewerkte wijnen te bereiken.

De wijnen van Domaine des Beaumont staan bekend om hun elegantie, mineraliteit en balans, waarbij de nadruk ligt op het uitdrukken van het unieke karakter van elke vintage en wijngaard. De wijnen van de wijnmakerij zijn erkend met talloze onderscheidingen en hoge beoordelingen van wijncritici en publicaties over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst