Domaine des Beaumont

Domaine des Beaumont

Domaine des Beaumont

Thierry Beaumont vertegenwoordigt de 7e generatie familiale wijnbouwers. Pas vanaf 1991 wordt de huidige kwaliteitslijn werd ingezet. Daarvoor was er een contract met Bourgognereus Labouré-Roi die er op toezag dat de productie werd gemaximaliseerd. Bij ommekomst van dit contract nam Thierry Beaumont het bedrijf onder handen. Allereerst de wijngaarden, hier werd direct een streep gezet onder de maximale productie om juist te kiezen voor oogst beperking en daarmee hogere kwaliteit druiven.

In totaal telt het domein zo’n 5,5 hectaren wijngaard verdeeld over de dorpen Morey-St-Denis, Gevrey-Chambertin en Chambolle-Musigny. Samen 28 verschillende percelen die uiteindelijk worden geassembleerd tot 10 verschillende wijnen. De jaaropbrengst van het domein bedraagt 25 tot 30.000 flessen.

Zoon Vincent is de commercieel verantwoordelijke, geen onbelangrijke taak want zo’n 60% van de oogst vindt haar weg naar de markten buiten Frankrijk. Omdat het domein technisch achter de feiten aanliep werd er een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2009 in gebruik werd genomen. Om de gisting goed te begeleiden werden betonnen kuipen gebouwd. Al het fruit wordt met de hand geplukt en ondergaat twee kwaliteitscontroles, eerst in de wijngaard en daarna bij binnenkomst in de wijnmakerij. De trossen worden 100% ontsteelt. Na de inweking (maceration) en de gisting (fermentation) rijpt de wijn 12 tot 14 maanden in Franse eikenhouten vaten . Deze worden gekocht bij verschillende vatenmakers. Gemiddeld rijpen de villages wijnen in hout dat voor 1/3e nieuw is en de premier en Grand Cru wijnen voor 2/3e in nieuw hout.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst