Eò Collefrisio

Eò Collefrisio

Eò Collefrisio

Eò Collefrisio is een wijnmakerij in Abruzzo, Italië, in de provincie Chieti. Het wijnhuis is opgericht in 2001 en wordt gerund door de familie Mariani, die al generaties lang druiven verbouwt in het gebied. De naam Eò komt van het Griekse woord "εἶω", wat "zijn" betekent, en is bedoeld om de toewijding van de wijnmakerij te vertegenwoordigen om de natuurlijke omgeving te behouden en wijnen te produceren die een ware uitdrukking zijn van het terroir.

Eò Collefrisio produceert een scala aan wijnen, waaronder Montepulciano d'Abruzzo, Trebbiano d'Abruzzo, Pecorino en Chardonnay. Het wijnhuis maakt gebruik van duurzame landbouwpraktijken en heeft verschillende certificeringen ontvangen, waaronder de biologische certificering van ICEA en de biodynamische certificering van Demeter.

De wijngaarden van Eò Collefrisio bevinden zich in de uitlopers van het Majella-gebergte, op een hoogte van 200-400 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat uit klei en kalksteen, wat de wijnen hun karakteristieke mineraliteit geeft. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen fruit van de beste kwaliteit wordt gebruikt.

De wijnbereidingsfilosofie van Eò Collefrisio is gebaseerd op minimale interventie in de kelder, met de nadruk op het behoud van de natuurlijke kenmerken van de druiven. De wijnen worden gerijpt in een combinatie van roestvrijstalen tanks en eikenhouten vaten, afhankelijk van de variëteit en het oogstjaar.

Eò Collefrisio is een wijnmakerij die zich inzet voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van Abruzzo weerspiegelen. Hun toewijding aan duurzame landbouwpraktijken en minimale tussenkomst in de kelder zorgen ervoor dat hun wijnen een ware uitdrukking zijn van het land en de druiven.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst