Corralillo Pinot Noir Matetic

Corralillo Pinot Noir Matetic

Corralillo Chardonnay Matetic

€ 16,50
SKU
RES-2700
Corralillo Chardonnay Matetic is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Corralillo Chardonnay

Corralillo Chardonnay is een elegante witte wijn van het prestigieuze Chileense wijnhuis Viña Matetic. Deze wijn is gemaakt van 100% Chardonnay-druiven, afkomstig van de zorgvuldig geselecteerde wijngaarden in San Antonio Valley, Chili.

Het wijnhuis Viña Matetic staat bekend om zijn toewijding aan biodynamische wijnbouw en duurzame praktijken. Bij Corralillo Chardonnay komt dit tot uiting in de zorgvuldige verzorging van de wijngaarden en het respect voor de natuurlijke omgeving.

In het glas heeft Corralillo Chardonnay een mooie heldere goudgele kleur. Het aroma is verfijnd en expressief, met heerlijke aroma's van rijpe peren, sappige appels en subtiele tonen van citrusvruchten, samen met een vleugje vanille en geroosterde noten van het eikenhout waarin de wijn is gerijpt.

Op het gehemelte biedt de wijn een volle en rijke smaak, waarbij het fruitige karakter perfect in balans is met de elegante textuur en de frisse zuurgraad. Corralillo Chardonnay is een rijke en romige wijn, wat het een luxueuze mondbeleving geeft. De afdronk is lang en aanhoudend.

Wijn - Spijs

Corralillo Chardonnay is een uitstekende keuze om te genieten bij gerechten zoals vis, gevogelte, romige pasta's en zachte kazen. Het is ook een prachtige wijn om te combineren met verfijnde gastronomische gerechten.

Corralillo Chardonnay Matetic

Corralillo Chardonnay Matetic is een heerlijke Chileense witte wijn van Viña Matetic uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C.

Viña Matetic

Viña Matetic is een toonaangevend Chileens wijnbedrijf dat zich bevindt in de bekende wijnstreek San Antonio Valley, gelegen in de regio Valparaíso van Chili. Het wijnhuis werd opgericht door de Matetic-familie, die zich toelegt op het produceren van hoogwaardige wijnen met respect voor de natuur en duurzame wijnbouwpraktijken.

Een van de opvallende kenmerken van Viña Matetic is hun toewijding aan biodynamische wijnbouw. Ze geloven sterk in het cultiveren van een gezonde relatie tussen de wijngaard, de omringende natuur en het kosmische ritme. Biodynamische principes bevorderen een evenwichtige en harmonieuze omgeving voor de wijnstokken, wat resulteert in gezondere druiven en wijnen met een unieke identiteit.

Viña Matetic heeft diverse wijngaarden verspreid over het glooiende landschap van San Antonio Valley, waar ze verschillende druivensoorten verbouwen, waaronder Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Syrah en Cabernet Sauvignon. Elke wijngaard heeft zijn eigen specifieke microklimaat en bodemsamenstelling, wat de diversiteit en complexiteit van hun wijnen ten goede komt.

Viña Matetic is een pionier op het gebied van duurzame wijnbouw in Chili en heeft internationale erkenning gekregen voor hun inzet voor kwaliteit en respect voor het milieu. Hun wijnen zijn geliefd bij zowel wijnliefhebbers als kenners en weerspiegelen de unieke terroir van San Antonio Valley, dat een belangrijke rol speelt bij het creëren van hun karaktervolle en expressieve wijnen.

Meer informatie
Product Corralillo Chardonnay Matetic
Land Chili
Producent - Brand Matetic Vineyards
Type wijn Wit, Biologisch
Regio Central Valley
Druivensoort Chardonnay
Prijs per fles € 16,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1