Corralillo Pinot Noir Matetic

Corralillo Pinot Noir Matetic

Corralillo Syrah Matetic

Corralillo Syrah Matetic

Corralillo Sauvignon Blanc Matetic

€ 10,95
SKU
RES-2703

Corralillo Sauvignon Blanc

Corralillo Sauvignon Blanc is een opvallende witte wijn van het gerenommeerde Chileense wijnhuis Viña Matetic. Dit wijnhuis staat bekend om zijn toewijding aan biodynamische wijnbouw en het produceren van hoogwaardige wijnen met respect voor de natuur.

Corralillo Sauvignon Blanc wordt gemaakt van 100% Sauvignon Blanc-druiven afkomstig uit de speciaal geselecteerde wijngaarden in San Antonio Valley, Chili. Het koele klimaat van deze regio bevordert het behoud van frisheid en levendige zuren in de druiven.

De wijn heeft een heldere, lichtgele kleur met groene tinten. Het aroma is verleidelijk met intense fruitige tonen van tropisch fruit zoals passievrucht, perzik en limoen, samen met subtiele kruidige en florale nuances.

Op het gehemelte biedt Corralillo Sauvignon Blanc een levendige en frisse smaak, waarbij de fruitige aroma's prachtig samengaan met de verfrissende zuurgraad. De textuur is soepel en zijdezacht, wat de wijn een aangename drinkbaarheid geeft. De afdronk is lang en helder, met aanhoudende fruitige noten.

Wijn - Spijs

Corralillo Sauvignon Blanc is een uitstekende keuze als aperitief en past ook goed bij lichte gerechten zoals zeevruchten, salades, gegrilde groenten en milde kazen. Het is een veelzijdige en toegankelijke wijn die ideaal is om te delen met vrienden en familie bij verschillende gelegenheden.

Corralillo Sauvignon Blanc

Corralillo Sauvignon Blanc is een heerlijke Chileense witte wijn van Viña Matetic uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C.

Viña Matetic

Viña Matetic is een toonaangevend Chileens wijnbedrijf dat zich bevindt in de bekende wijnstreek San Antonio Valley, gelegen in de regio Valparaíso van Chili. Het wijnhuis werd opgericht door de Matetic-familie, die zich toelegt op het produceren van hoogwaardige wijnen met respect voor de natuur en duurzame wijnbouwpraktijken.

Een van de opvallende kenmerken van Viña Matetic is hun toewijding aan biodynamische wijnbouw. Ze geloven sterk in het cultiveren van een gezonde relatie tussen de wijngaard, de omringende natuur en het kosmische ritme. Biodynamische principes bevorderen een evenwichtige en harmonieuze omgeving voor de wijnstokken, wat resulteert in gezondere druiven en wijnen met een unieke identiteit.

Viña Matetic heeft diverse wijngaarden verspreid over het glooiende landschap van San Antonio Valley, waar ze verschillende druivensoorten verbouwen, waaronder Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Syrah en Cabernet Sauvignon. Elke wijngaard heeft zijn eigen specifieke microklimaat en bodemsamenstelling, wat de diversiteit en complexiteit van hun wijnen ten goede komt.

Viña Matetic is een pionier op het gebied van duurzame wijnbouw in Chili en heeft internationale erkenning gekregen voor hun inzet voor kwaliteit en respect voor het milieu. Hun wijnen zijn geliefd bij zowel wijnliefhebbers als kenners en weerspiegelen de unieke terroir van San Antonio Valley, dat een belangrijke rol speelt bij het creëren van hun karaktervolle en expressieve wijnen.

Meer informatie
Product Corralillo Sauvignon Blanc Matetic
Land Chili
Producent - Brand Matetic Vineyards
Type wijn Wit, Biologisch
Regio Central Valley
Druivensoort Sauvignon Blanc
Prijs per fles € 10,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1