Nadal Prosecco Extra Dry

Nadal Prosecco Extra Dry

Val d'Oca Prosecco Frizzante Tappo Vite Mia

Val d'Oca Prosecco Frizzante Tappo Vite Mia

Eugenio Collavini Il Grigio Spumante Brut

€ 14,95
SKU
RES-10080001
Eugenio Collavini Il Grigio Spumante Brut is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Eugenio Collavini Il Grigio Spumante Brut

Eugenio Collavini Il Grigio Spumante Brut is een mousserende wijn geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis Eugenio Collavini in Friuli-Venezia Giulia, Italië. 

De term "Spumante" wordt gebruikt om mousserende wijnen uit Italië aan te duiden, vergelijkbaar met de term "Champagne" in Frankrijk. Mousserende wijnen worden vaak gekenmerkt door hun levendige bubbels en feestelijke karakter, waardoor ze populaire keuzes zijn voor speciale gelegenheden.

Eugenio Collavini Il Grigio Spumante Brut heeft een heldere strogele kleur met een groen zweempje. Fijne, aanhoudende en regelmatige mousse. Frisse en uitgesproken neus van appel en peren, ondersteund door belegen nuances van gist. In de mond rond en beschaafd aromatisch en elegant.

Wijn - Spijs

Klassiek en verfrissend als aperitief, al dan niet vergezeld door amuses op basis van vis, oesters of andere lekkernijen van de zee. Eveneens aanbevolen bij de lunch, met Italiaanse vleeswaren (San Daniele ham!). Heerlijke wijn bij zeevis uit de oven en groenteschotels.

Eugenio Collavini Il Grigio Spumante Brut

Eugenio Collavini Il Grigio Spumante Brut is een heerlijke Italiaanse witte mousserende wijn uit Friuli Italië. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Eugenio Collavini van Chardonnay en Pinot Gris druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 6°C en 8°C.

Eugenio Collavini

Eugenio Collavini is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in de regio Friuli-Venezia Giulia in Noordoost-Italië. Het wijnhuis is opgericht in 1896 en wordt beschouwd als een van de oudste en meest gerespecteerde wijnproducenten in de regio.

De familie Collavini heeft generaties lang ervaring in de wijnbouw en heeft een sterke band met het land en de tradities van Friuli-Venezia Giulia. Ze zijn trots op hun inzet voor vakmanschap en het behoud van de unieke eigenschappen van de druiven en het terroir in hun wijnen.

Het wijnhuis combineert traditie met moderne technologie in hun wijnproductieproces om wijnen te creëren die het unieke karakter van de druiven en het terroir weerspiegelen. Ze besteden veel aandacht aan het behoud van de frisheid, zuiverheid en elegantie van hun wijnen.

Meer informatie
Product Eugenio Collavini Il Grigio Spumante Brut
Land Italië
Producent - Brand Eugenio Collavini Viticoltori
Type wijn Mousserend
Regio Friuli
Druivensoort Prosecco
Prijs per fles € 14,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1