Eugenio Collavini Il Grigio Spumante Brut (doos van 6 flessen)

€ 76,50
SKU
RES-10080001

Eugenio Collavini

Het hoofdkantoor van Collavini bevindt zich in Corno di Rosazzo, bekend als een van de meest productieve wijnbouwgebieden van Friuli Venezia Giulia, en bevindt zich in de voormalige villa van de adellijke familie Zucco-Cuccagna. Het wijnhuis is gevestigd in een mooi voorbeeld van een XVI-eeuws versterkte residentie. Manilo herstelde de woning en verbouwde de villa van de meester tot een wijnkelder en zijn eigen familiehuis. Het torentje op de westgerichte muur, ooit gebouwd als een observatiepunt om het omliggende platteland te volgen, geeft nog steeds een glimp van het prachtige panorama dat zich uitstrekt over de heuvels van Rosazzo, Ruttars en Cormons. Eenmaal in de wijnkelder worden de zintuigen volledig in vervoering gebracht door de kleuren en geuren van de oude wijngaard "Turian".

Eugenio Collavini Il Grigio Spumante Brut

Heeft een heldere strogele kleur met een groen zweempje. Fijne, aanhoudende en regelmatige mousse. Frisse en uitgesproken neus van appel en peren, ondersteund door belegen nuances van gist. In de mond rond en beschaafd aromatisch en elegant.

Wijn - Spijs

Klassiek en verfrissend als aperitief, al dan niet vergezeld door amuses op basis van vis, oesters of andere lekkernijen van de zee. Eveneens aanbevolen bij de lunch, met Italiaanse vleeswaren (San Daniele ham!). Heerlijke wijn bij zeevis uit de oven en groenteschotels.

Meer informatie
Product Eugenio Collavini Il Grigio Spumante Brut
Land Italië
Producent Eugenio Collavini Viticoltori
Type Sparkling
Regio Friuli
Druivensoort Prosecco
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 12,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl