Santa Rita Label 120 Merlot

Santa Rita Label 120 Merlot

Montes Reserva Merlot

€ 9,95
SKU
DGS-29143
Montes Reserva Merlot is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Montes Reserva Merlot

Montes Reserva Merlot is een rode wijn van Montes Winery uit Chili. Deze wijn is gemaakt van 85% Merlot-druiven, aangevuld met een blend van andere rode druivensoorten, afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden in de Colchagua Valley.

In het glas heeft Montes Reserva Merlot een diepe robijnrode kleur. Het boeket is uitnodigend met aroma's van rijpe pruimen, zwarte bessen, kersen en subtiele kruidige tonen. Op het gehemelte biedt deze wijn een medium body met zachte tannines. De smaak is fruitig en evenwichtig, met tonen van rijpe pruimen, zwarte bessen, kersen, vanille en een vleugje chocolade. De wijn heeft een goede balans tussen fruitigheid en elegantie.

Met Montes Reserva Merlot toont Montes de rijke en expressieve kant van de Merlot-druif uit de Colchagua Valley. Het is een toegankelijke en smaakvolle wijn die de kwaliteit en het vakmanschap van het wijnhuis weerspiegelt.

Wijn - Spijs

Montes Reserva Merlot is een veelzijdige wijn die goed samengaat met verschillende gerechten. Het past goed bij gegrild vlees, stoofschotels, pasta, pizza en zachte kazen. Het is een wijn die zowel geschikt is voor alledaagse gelegenheden als voor speciale diners.

Montes Reserva Merlot

Montes Reserva Merlot is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Merlot druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C en 18°C.

Viña Montes

Viña Montes is een gerenommeerde wijnmakerij gelegen in Chili. Het werd opgericht in 1988 door vier vrienden: Aurelio Montes, Douglas Murray, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand. Viña Montes is er trots op enkele van de beste wijnen van Chili te produceren en heeft internationale erkenning gekregen voor de kwaliteit en consistentie van hun producten.

De wijnmakerij is gelegen in de Colchagua Valley, een van de meest gerenommeerde wijnregio's in Chili. Het gebied staat bekend om zijn gunstige klimaat en diverse bodemsoorten, die ideale omstandigheden bieden voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit. Montes Winery maakt gebruik van duurzame wijnbouwpraktijken en streeft naar het behoud van het milieu in hun wijnproductie.

Viña Montes produceert een breed scala aan wijnen, variërend van rode en witte wijnen tot mousserende en dessertwijnen. Ze staan vooral bekend om hun iconische Montes Alpha-lijn, die enkele van hun meest geprezen en hoogwaardige wijnen omvat. Een van de bekendste wijnen van Montes is de Montes Alpha Cabernet Sauvignon, een rijke en complexe rode wijn met tonen van zwarte bessen, kersen, cacao en kruiden. Andere populaire wijnen zijn onder meer de Montes Alpha Chardonnay, Montes Twins Red Blend en Montes Outer Limits Sauvignon Blanc.

Viña Montes combineert traditionele wijnmaak technieken met moderne innovaties om wijnen van uitstekende kwaliteit te produceren. Ze streven ernaar om de unieke eigenschappen van de Chileense terroir te weerspiegelen in hun wijnen, met een focus op elegantie, balans en expressie.

Meer informatie
Product Montes Reserva Merlot
Land Chili
Producent - Brand Viña Montes
Type wijn Rood
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Merlot
Prijs per fles € 9,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1