Montes Reserva Chardonnay

Montes Reserva Chardonnay (doos van 6 flessen)

Montes Reserva Sauvignon Blanc

Montes Reserva Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Montes Reserva Merlot (doos van 6 flessen)

€ 57,00
SKU
DGS-29143

Montes Reserva Merlot

Montes Reserva Merlot is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Merlot druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute top producenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Reserva Merlot

Deze Chileense rode wijn heeft een mooie robijnen kleur. Een fruitige en expressieve rode wijn. Tonen van framboos en hints van bramen, die in goed evenwicht zijn met de kruidigheid. Perfecte balans tussen tannine en sappige zuren. Vriendelijke, zachte wijn met een aangename finale.

Wijn - Spijs

Te serveren bij lamsvlees, rood vlees en romige en jonge kazen. Decanteer de wijn voor het serveren in en karaf.

Wijngaarden

De wijngaarden zijn gelegen in de Curicó Valley op een hoogte van 300 meter boven de zeespiegel en hebben een oppervlakte van 85 hectare. De bodem is van oorsprong vulkanisch, gedeeltelijk klei en gedeeltelijk alluviaal. De ondergrond is rotsachtig. De wijn wordt modern gemaakt en krijgt een houtlagering van 6 maanden op Amerikaanse eiken vaten.

Meer informatie
Product Montes Reserva Merlot
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Merlot
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 9,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl