Porto Niepoort Tawny

Niepoort Tawny Port (doos van 6 flessen)

Grahams Selection Gift pack

Grahams Selection Gift pack

Niepoort White Port (doos van 6 flessen)

€ 71,70
SKU
MON-730027

Niepoort

Is een onafhankelijk familiebedrijf sinds 1842. Door vijf generaties heen is het bedrijf succesvol overgegaan van de ene Niepoort naar de volgende Niepoort en in de meeste gevallen hebben de oudere en jongere generatie lange tijd naast elkaar gewerkt. Op dit moment kijken we enthousiast uit naar de toekomstige zesde generatie, vooruitlopend op nauwe samenwerking.

Niepoort White Port

Niepoort White Port heeft een briljante goudbruine kleur met een fris nootachtig aroma en delicaat ingetogen fruit. Medium zoet in de mond, perfect in wisselwerking met de spirit die op zijn beurt een voortreffelijke structuur aan de wijn geeft.

Witte port is gemaakt van witte druiven: Malvasia, Viosinho en Gouveio. Het sap wordt gefermenteerd als witte wijn totdat de gisting wordt gestopt door toevoeging van pure druivenbrandewijn. Na een jaar in grote houten vaten te hebben doorgebracht, wordt de wijn overgebracht naar Casks (eikenhouten vaten van 550 liter). Het wordt vervolgens op hout gerijpt tot minimaal 3 jaar voordat het wordt gebotteld.

De witte druiven ondergaan een lange maceratie op de huid, af en toe met voettrappen in lagares. Na versterking met druivenbrandewijn, rijpt de wijn een jaar in grote oude eikenhouten vaten, en ten minste drie jaar in kleine oude eikenhouten vaten.

Meer informatie
Product Niepoort White Port
Land Portugal
Producent Niepoort
Type Port
Regio Douro
Druivensoort Blend wit
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 11,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl