Yarden Chardonnay Organic Odem (doos van 6 flessen)

€ 111,00
SKU
MON-785270

Yarden Chardonnay Organic Odem

Is een heerlijke witte Israëlische biologische wijn van Golan Heights Winery uit Galilea Israel. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C and 12°C. 

Golan Height Winery 

De wijnen van Golan Heights Winery zijn producten afkomstig uit de Golan hoogte (Israëlische nederzetting). Zoals overal ter wereld in de beste wijngebieden, draait alles om het "terroir", de combinatie van ondergrond en klimaat, ook bij Golan Heights Winery. Hoewel het in de omgeving van origine een warm klimaat betreft, worden de wijngaarden van dit wijnhuis, door de hoge ligging toch aangemerkt als "cool climate". Dit, in combinatie met de vulkanische ondergrond, maakt dat hun wijnen tot de top van de wereld behoren. De meest bekende wijngids over Israëlische wijnen, Rogov, geeft Golan Heights Winery 5 sterren en schrijft: "Vanaf het moment dat zij hun eerste wijnen produceerden in 1984, is er geen twijfel dat Golan Heights Winery de regio op de wereld wijnlijst heeft geplaatst. Zij zijn de leider in kwaliteit. De chef-wijnmaker, Victor Schoenfeld, weet goed wat hij doet. Hij heeft zijn opleiding in Californië, Frankrijk en Australië gehad en combineert oude- en nieuwe wereldstijl". De Yarden wijnen vormen het boegbeeld van het wijnhuis. Hier komen de mooiste druiven van de beste wijngaarden in samen. De naam verwijst naar de rivier de Jordaan (Yarden in het Hebreeuws). Naast de Yarden wijnen zijn er de Gamla wijnen. Gamla was een oude stad op de Golan hoogte, waarnaar deze toegankelijke wijnen zijn vernoemd. Iets minder gecompliceerd maar zeer zuiver. De wijnen uit de Hermon serie zijn gemaakt door meerdere druivensoorten te combineren: ongecompliceerd en lekker bij vele gelegenheden.

Yarden Chardonnay Organic Odem

Yarden Chardonnay Organic Odem, een Israëlische wijn uit Galilea, is een prachtige, organische chardonnay met een mooi aroma van bloemen, citroen, appel, peer en specerijen. Hij heeft een volle smaak met een elegante afdronk.

De Yarden wijnen vormen het boegbeeld van het wijnhuis. Hier komen de mooiste druiven van de beste wijngaarden in samen. De naam verwijst naar de rivier de Jordaan (Yarden in het Hebreeuws).

Wijn - Spijs

Deze wijn gaat heerlijk samen met zeebaarsfilet, geroosterde eend met een citroen saus, of gnocchi met wilde paddenstoelen.

Meer informatie
Product Yarden Chardonnay Organic Odem
Land Israël
Producent Golan Height Winery
Type Witte wijn, Biologisch
Regio Golan
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 18,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl