Enate Cabernet Sauvignon Merlot

Enate Cabernet Sauvignon Merlot (doos van 6 flessen)

Enate Reserva

Enate Reserva (doos van 6 flessen)

Enate Crianza Cabernet Tempranillo (doos van 6 flessen)

€ 79,50
SKU
RES-1060

Enate

Is gelegen in het dorp Salas Bajas, in Somontano. Ondanks de relatief jonge leeftijd van deze bodega, in 1991 opgericht, is het nu al een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. Het doel van Enate is het produceren van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de eeuwenoude locale tradities en met behulp van de modernste technologie. De D.O. Somontano ligt in het noordoosten van Spanje, in de Huesca provincie. Het is eveneens een vrij recente D.O. (1984) maar ook een van de meest dynamische en gewaardeerde in Spanje.

Enate Crianza Tempranillo Cabernet Sauvignon

Is een heerlijke rode Spaanse wijn uit Somontano gemaakt van Cabernet Sauvignon en Tempranillo druiven. 

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Enate Crianza Tempranillo Cabernet Sauvignon

Enate Crianza Tempranillo Cabernet Sauvignon heeft een diepe kersenrode kleur. Intense en complexe neus, rijk aan gerookte tonen en specerijen, op een ondergrond van rijp fruit. In de mond is de wijn vol van structuur, goed in evenwicht dankzij de rijpe tannines en het frisse zuur. Lange finale met elegante houttonen.

De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De perfect rijpe druiven worden geperst en apart (Tempranillo en Cabernet) in RVS tanks vergist bij 28°C. De inweking duurt 10-15 dagen. De jonge wijn ondergaat een volledige malolactische gisting en een opvoeding van 9 maanden in barriques van eikenhout, Frans (voor de cabernet sauvignon) en Amerikaans (voor de Tempranillo). De wijn wordt traditioneel geklaard met albumine (eiwitten) en licht gefiltreerd. Het wordt zonder koude stabilisatie behandeling gebotteld, waardoor een klein depot in de fles mogelijk is. Een teken van kwaliteit.

Wijn - Spijs

Uitstekende begeleider van gerechten en maaltijden waarin gerookt vlees of vleeswaren de hoofdrol spelen. Verder breed inzetbaar bij vlees van de grill of uit de oven, vleesstoofschotels en bij gerijpte harde kazen.

Meer informatie
Product Enate Crianza Cabernet Tempranillo
Land Spanje
Producent Enate
Type Rode wijn
Regio Aragon
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Tempranillo
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 13,25
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl