Centanni Rosso di Forca

Centanni Rosso di Forca (doos van 6 flessen)

Sandrone Dolcetto d'Alba

Sandrone Dolcetto d'Alba (doos van 6 flessen)

Sandrone Barbera d'Alba (doos van 6 flessen)

€ 167,70
SKU
RES-1300

Sandrone Barbera d'Alba

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Piemonte. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Luciano Sandrone van Barbera druiven.

Luciano Sandrone

Is al meer dan 50 jaar toegewijd aan de wijn met rationaliteit, met gedachten en met alle liefde. De eerste indruk is die dat men alleen de perfecte kwaliteit voor zijn wijnen kiest en een duidelijk pad volgt. De keuze voor alleen inheemse wijnstokken in de beste gebieden van Barolo is de basis van de Sandrone-filosofie.

Sandrone Barbera d'Alba

Sandrone Barbera d'Alba, een heerlijke wijn uit Piemonte, heeft een intense rode kleur. Deze wijn bezit een rijke, frisse en fruitige neus. Volle, krachtige, frisse en fruitige smaak, uitstekend in evenwicht. Goed geïntegreerde tannines en vanille tonen van het hout. Complex, pakkend en fluwelig zacht.

De druiven van elke wijngaard worden apart gevinifieerd. Na een inweking van 9 dagen op RVS tanks vindt de alcoholische gisting plaats (gemiddeld 28 dagen lang). De malolactische gisting gebeurt in Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter. Een opvoeding van 12 maanden op dezelfde vaten wordt gevolgd door het assembleren van de diverse Cuvée's en het bottelen. Daarna rusten de jonge wijnen nog 9 maanden op fles.

Wijn - Spijs

Heerlijk rode wijn bij vleesgerechten, kaas, vleeswaren, en gerechten geserveerd met sauzen. 

Meer informatie
Product Sandrone Barbera d'Alba
Land Italië
Producent Sandrone Luciano
Type Rode wijn, Biologisch
Regio Piemonte
Druivensoort Barbera
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 27,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl