Vietti Barbera d'Alba Tre Vigne

Vietti Barbera d'Alba Tre Vigne

Sandrone Barbera d'Alba

€ 32,95
SKU
RES-1300
Sandrone Barbera d'Alba is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 1

Sandrone Barbera d'Alba

De Sandrone Barbera d'Alba is een prachtige rode wijn van het wijnhuis Sandrone, gelegen in de regio Piemonte, Italië. Zoals de naam al aangeeft, is deze wijn gemaakt van de Barbera-druif, een van de meest voorkomende en geliefde druivensoorten in Piemonte.

Barbera d'Alba staat bekend om zijn toegankelijke karakter, fruitige smaken en levendige zuurgraad, waardoor het een zeer aangename en veelzijdige wijn is.

In het glas heeft Sandrone Barbera d'Alba een diep robijnrode kleur. Het aroma is fruitig en intens, met tonen van rijpe bessen, kersen en pruimen, evenals florale accenten en een hint van kruiden.

Op het gehemelte biedt de wijn een levendige en sappige smaak, waarbij het fruitige karakter mooi in balans is met een verfrissende zuurgraad. Sandrone Barbera d'Alba heeft een medium body, wat het een soepele en gemakkelijk drinkbare wijnervaring geeft. De afdronk is fris en langdurig.

Wijn - Spijs

Deze Barbera d'Alba is een uitstekende begeleider van diverse gerechten, zoals pasta's, pizza's, gegrild vlees, kaasplankjes en Italiaanse antipasti. De wijn kan ook goed op zichzelf worden genoten als een heerlijke alledaagse wijn.

Sandrone Barbera d'Alba

Sandrone Barbera d'Alba is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Piemonte. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Luciano Sandrone van Barbera druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C en 18°C

Luciano Sandrone

Luciano Sandrone is een beroemde Italiaanse wijnmaker en eigenaar van het gelijknamige wijnhuis, gelegen in de regio Piemonte, Italië. Hij is een bekend figuur in de wereld van Italiaanse wijn en wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde en innovatieve producenten in de Barolo-regio.

Het wijnhuis Sandrone is opgericht in 1978, en Luciano heeft sindsdien hard gewerkt om de kwaliteit en reputatie van zijn wijnen te verbeteren. Hij staat bekend om zijn onderscheidende en moderne aanpak van het wijnmaken, waarbij hij traditie en innovatie combineert om wijnen van uitstekende kwaliteit te produceren.

Luciano Sandrone's wijnen worden internationaal erkend en worden vaak geprezen door wijnliefhebbers en critici van over de hele wereld. Zijn constante streven naar perfectie heeft hem een plaats bezorgd als een van de leidende producenten in de Italiaanse wijnwereld en zijn wijnen zijn zeer gewild onder wijnkenners en verzamelaars.

Meer informatie
Product Sandrone Barbera d'Alba
Land Italië
Producent - Brand Sandrone Luciano
Type wijn Rood, Biologisch
Regio Piemonte
Druivensoort Barbera
Prijs per fles € 32,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1