Alois Lageder Pinot Grigio

Alois Lageder Pinot Grigio

Alois Lageder Riff Pinot Grigio

Riff Pinot Grigio

Alois Lageder Gewürztraminer

€ 20,50
SKU
RES-1256
Alois Lageder Gewürztraminer is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Alois Lageder Gewürztraminer

Alois Lageder produceert een Gewürztraminer-wijn als onderdeel van hun assortiment. Gewürztraminer is een aromatische witte druivensoort die bekend staat om zijn intense geurige en florale aroma's. De Gewürztraminer van Alois Lageder wordt geteeld in de regio Alto Adige, waar het wijnhuis gevestigd is. Deze regio staat bekend om zijn alpine klimaat en de invloed van de Dolomieten, wat bijdraagt aan de unieke eigenschappen van de druiven.

De Gewürztraminer-wijnen van Alois Lageder hebben een licht gouden kleur en bieden een intens bouquet van rozenblaadjes, lychee, rijpe perziken en kruidige tonen. Ze hebben een rijke en weelderige textuur, een uitgesproken smaakprofiel en een verfrissende zuurgraad.

Deze wijn is bekend om zijn expressieve karakter.

Wijn - Spijs

De Gewürztraminer van Alois Lageder is een uitstekende keuze om te combineren met aromatische gerechten, zoals Aziatische keuken, kruidige gerechten en rijpe kazen. Het kan ook op zichzelf worden genoten als een aperitiefwijn.

Alois Lageder Gewürztraminer

Alois Lageder Gewürztraminer is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Alto Adige. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alois Lageder van Gewürztraminer druiven.

Alois Lageder

Alois Lageder is een bekend wijnhuis gevestigd in Alto Adige, Italië. Het is een familiebedrijf dat al generaties lang wijn produceert en staat bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid en biologische landbouwpraktijken.

Het wijnhuis werd opgericht in 1823 en wordt momenteel geleid door de vijfde en zesde generatie van de Lageder-familie. Alois Lageder heeft wijngaarden verspreid over verschillende subregio's van Alto Adige, waaronder de Dolomieten, waar ze profiteren van de gunstige ligging en het microklimaat van het gebied.

Het wijnassortiment van Alois Lageder omvat een breed scala aan witte en rode wijnen, evenals mousserende wijnen. Ze zijn toegewijd aan het produceren van wijnen die het terroir van Alto Adige weerspiegelen en streven naar expressieve en evenwichtige wijnen met een duidelijke identiteit.

Het wijnhuis heeft ook een sterke focus op biologische en biodynamische wijnbouw. Ze werken volgens duurzame principes en hebben certificeringen voor biologische en biodynamische landbouw. Dit betekent dat ze werken met respect voor het milieu en de natuurlijke ecosystemen in hun wijngaarden.

Meer informatie
Product Alois Lageder Gewürztraminer
Land Italië
Producent Alois Lageder
Type wijn Wit, Biologisch, Vegan
Regio Alto Adige
Druivensoort Gewürztraminer
Prijs per fles € 20,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1