Velenosi Lacrima di Morro d'Alba

Velenosi Lacrima di Morro d'Alba

Velenosi Verdicchio

Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore

€ 10,95
SKU
TP-321102
Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Velenosi Rosso Piceno Superiore Brecciarolo

Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore is een uitstekende rode wijn van Velenosi Vini, gelegen in Ascoli Piceno, Marche, Italië. Net als andere wijnen met de aanduiding "Superiore," behoort deze wijn tot de top van de Rosso Piceno-wijnen van het wijnhuis en biedt het een hogere kwaliteit en intensiteit.

Brecciarolo Rosso Piceno Superiore is gemaakt van een zorgvuldige blend van druivensoorten, typisch bestaande uit Sangiovese en Montepulciano. Deze druivensoorten zijn kenmerkend voor de regio Marche en geven de wijn zijn typische smaakprofiel.

De wijn vertoont een diepe robijnrode kleur en heeft een complex aroma van rijpe rode bessen, pruimen, kersen, kruiden en aardse tonen, met subtiele hints van vanille en tabak vanwege de houtlagering.

Op het gehemelte heeft Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore een volle body met zachte tannines en een goede zuurgraad, wat zorgt voor een uitstekende structuur en een lange afdronk. Deze wijn is goed in balans, waarbij het fruitige karakter wordt aangevuld met kruidige en complexe smaken.

Wijn - Spijs

Velenosi Rosso Piceno Superiore Brecciarolo  past goed bij een verscheidenheid aan gerechten, waaronder stevige vleesgerechten, wild, stoofschotels en rijpe kazen. Het is een uitstekende keuze om te serveren bij speciale gelegenheden of om van te genieten tijdens een gastronomisch diner.

Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore

Brecciarolo Rosso Piceno Superiore is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit Marche Italië. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Velenosi van Sangiovese en Montepulciano druiven.

Velenosi Vini

Velenosi Vini is een wijnmakerij gevestigd in Ascoli Piceno, een stad in de regio Marche in Italië. De wijnmakerij is opgericht door Angela Velenosi en Ercole Velenosi in 1984 en is sindsdien uitgegroeid tot een gerenommeerd wijnbedrijf in Italië.

Velenosi Vini staat bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen die het karakter en de unieke kenmerken van de Marche-regio weerspiegelen. Ze maken gebruik van moderne wijnmaaktechnieken en investeren in kwaliteitsdruiven om wijnen te creëren die zowel traditioneel als innovatief zijn.

Velenosi Vini heeft veel erkenning gekregen voor hun wijnen en heeft verschillende onderscheidingen en prijzen gewonnen in nationale en internationale wijncompetities.

Meer informatie
Product Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore
Land Italië
Producent Velenosi Vini
Type wijn Rood
Regio Marche
Druivensoort Overige druiven rood
Prijs per fles € 10,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1