Velenosi Lacrima di Morro d'Alba

Velenosi Lacrima di Morro d'Alba

Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore

€ 10,95
SKU
TP-321102
Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Velenosi Rosso Piceno Superiore Brecciarolo

Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore is een uitstekende rode wijn van Velenosi Vini, gelegen in Ascoli Piceno, Marche, Italië. Net als andere wijnen met de aanduiding "Superiore," behoort deze wijn tot de top van de Rosso Piceno-wijnen van het wijnhuis en biedt het een hogere kwaliteit en intensiteit.

Brecciarolo Rosso Piceno Superiore is gemaakt van een zorgvuldige blend van druivensoorten, typisch bestaande uit Sangiovese en Montepulciano. Deze druivensoorten zijn kenmerkend voor de regio Marche en geven de wijn zijn typische smaakprofiel.

De wijn vertoont een diepe robijnrode kleur en heeft een complex aroma van rijpe rode bessen, pruimen, kersen, kruiden en aardse tonen, met subtiele hints van vanille en tabak vanwege de houtlagering.

Op het gehemelte heeft Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore een volle body met zachte tannines en een goede zuurgraad, wat zorgt voor een uitstekende structuur en een lange afdronk. Deze wijn is goed in balans, waarbij het fruitige karakter wordt aangevuld met kruidige en complexe smaken.

Wijn - Spijs

Velenosi Rosso Piceno Superiore Brecciarolo  past goed bij een verscheidenheid aan gerechten, waaronder stevige vleesgerechten, wild, stoofschotels en rijpe kazen. Het is een uitstekende keuze om te serveren bij speciale gelegenheden of om van te genieten tijdens een gastronomisch diner.

Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore

Brecciarolo Rosso Piceno Superiore is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit Marche Italië. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Velenosi van Sangiovese en Montepulciano druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C en 18°C.

Velenosi Vini

Velenosi Vini is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in de regio Marche, in het hart van Italië. Het werd opgericht in 1984 door Angela en Ercole Velenosi, en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest opvallende producenten van kwaliteitswijnen in de regio.

Het wijnhuis staat bekend om zijn innovatieve aanpak en toewijding aan vakmanschap. Ze combineren traditionele wijnbereidingsmethoden met moderne technologieën om wijnen te produceren die zowel de rijke tradities van de regio als de hedendaagse smaakvoorkeuren weerspiegelen.

Velenosi Vini bezit wijngaarden verspreid over verschillende subregio's in Marche, waardoor ze toegang hebben tot een gevarieerd terroir dat ideaal is voor het verbouwen van een breed scala aan druivenrassen. Ze verbouwen zowel inheemse Italiaanse variëteiten zoals Verdicchio, Pecorino en Montepulciano, als internationale druivenrassen zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Chardonnay.

Naast hun toewijding aan het produceren van hoogwaardige wijnen, heeft Velenosi Vini ook een sterke nadruk op duurzaamheid en milieubewustzijn. Ze implementeren praktijken zoals biologische landbouw en het minimaliseren van chemisch gebruik in de wijngaard, waardoor ze streven naar het behoud van de natuurlijke ecosystemen en het produceren van wijnen die zowel heerlijk zijn als respectvol voor het milieu.

Al met al staat Velenosi Vini bekend om zijn passie voor excellentie, innovatie en respect voor traditie, waardoor hun wijnen geliefd zijn bij zowel lokale wijnliefhebbers als internationale kenners.

Meer informatie
Product Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore
Land Italië
Producent - Brand Velenosi Vini
Type wijn Rood
Regio Marche
Druivensoort Overige druiven rood
Prijs per fles € 10,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1